Spyshots

Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica

Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica

Chevrolet werkt aan een opvolger voor de Nubira. De nieuwe Chevrolet Nubira zal in 2009 op de markt komen en wordt leverbaar als vierdeurs sedan, als stationwagon en ook als hachtback. Daarmee komt waarschijnlijk de naam Lacetti te vervallen.

De huidige generatie van de Nubira kwam in 2003 op de markt. Het model werd destijds nog verkocht onder de merknaam Daewoo. Sinds 2004 heeft GM alle Daewoo’s in Europa voorzien van een Chevrolet-logo, maar dat is niet alles. Chevrolet heeft namelijk de afgelopen tijd tal van nieuwe modellen gepresenteerd die een echt Chevrolet-gezicht hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Epica en de Captiva. Ook de nieuwe Nubira zal een typische Chevrolet worden en daarmee definitief het Daewoo-gezicht verliezen.

Drie varianten
In 2009 is het zover, dan zal de compleet nieuwe Nubira worden gepresenteerd. Net als bij de huidige generatie het geval is zal het model leverbaar worden als sedan en als stationwagon. De momenteel nog onder de naam Lacetti verkochte hatchback - die is afgeleid van de Nubira - zal vermoedelijk het derde model worden. Daarmee verdwijnt de typenaam Lacetti uit het modellengamma.

Kleine Epica
Qua design kunnen we ondanks de heftige camouflage al enige details van de nieuwe Nubira zien. Het model zal vooral aan de voorzijde overeenkomsten tonen met de grotere broer, de Epica. De grille en de koplampen zullen vooral aan dat model doen denken, maar ook de achterzijde zal enige overeenkomsten tonen. En dat is bepaald geen schande. De Epica is immers een zeer nette sedan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
Redactie
Door Redactie

Zoeken