Spyshots

5x dit is wat we weten over de BMW M4

De BMW M4 komt in 2020 eindelijk in de showroom. Officieel heeft BMW nog niets losgelaten over deze auto, maar we weten al wél of hij achterwielaandrijving krijgt.

Krijgt de BMW M4 achterwielaandrijving?

Krijgt de BMW M4 achterwielaandrijving?

Jazeker. En óók vierwielaandrijving. Standaard krijgt de BMW M4 achterwielaandrijving, maar optioneel wordt hij geleverd met hetzelfde 4WD-systeem van de BMW M5. Daarbij gaat het vermogen onder de meeste omstandigheden naar de achterwielen, alleen wanneer écht meer grip gewenst is, gaat er ook vermogen naar de voorwielen.

Wat is de motor van de BMW M4?

Wat is de motor van de BMW M4?

Een drieliter zescilinder lijnmotor met twee turbo’s en 480 pk, net als in de BMW X3 M. De auto heeft waterinjectie om te voorkomen dat de motor oververhit raakt als je het uiterste van hem vergt. Met het aantal pk’s verslaat hij de Audi RS 4 en Audi RS 5 (450 pk), maar de Mercedes-AMG C 63 heeft nog veel meer vermogen (510 pk). BMW komt in 2021 waarschijnlijk ook weer met een Competition met … 510 pk. In Duitsland spelen ze graag een wedstrijdje wie de grootste heeft ...

Wat is er nog meer nieuw aan de BMW M4?

Wat is er nog meer nieuw aan de BMW M4?

Hij wordt lichter dan zijn voorganger en de aerodynamica werd verbeterd. Het onderstel is nog steviger afgestemd en de carrosserie is stijver. Verder komt er een versie van de BMW M4 die alleen maar gericht zal zijn op puur rijplezier: De BMW M4 Pure. Deze versie krijgt 460 pk, een handbak en achterwielaandrijving. Luxe features ontbreken. Daardoor zal de BMW M4 Pure aanzienlijk lichter zijn dan de gewone M4.

Krijgt de BMW M4 zo’n enorme grille?

Krijgt de BMW M4 zo’n enorme grille?

Dat zou zomaar kunnen. We schrokken ons het lazarus toen de BMW Concept 4 grille werd getoond. Die had een grille waarvoor je ’s nachts graag een blokje omloopt, met nieren die tot diep in de bumper doorlopen. Daarmee wordt de BMW M4 een rijdende bever …

Wanneer komt de BMW M4 precies?

Wanneer komt de BMW M4 precies?

De BMW M4 komt nog in 2020, dat is zeker. Zoals er ook weer een M3 met vier portieren en een BMW M4 Cabrio in de pijplijn zitten. Waarschijnlijk komt er zelfs een BMW M4 Gran Coupé. Wanneer de onthulling precies plaatsvindt, blijft nog giswerk. De productie start eind 2020.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken