Spyshots

Snakken naar de SUV-variant van de Ford Fiesta

Ford Fiesta SUV

Zo geroemd Ford op de thuismarkt wordt om z'n grof geschut, zo lauw worden de SUV's van het merk met de blauwe ovaal hier op het oude continent ontvangen. Die zijn dan ook van een heel ander kaliber met een 'opgewarmde' EcoSport en Edge. En dat terwijl met name de compacte SUV en crossover hoogtij viert in Europa. Een SUV op basis van de Fiesta is daarom meer dan welkom.

Ford heeft de boot gemist. Want terwijl de Captur al een volle generatie lang Renault's kassa laat rinkelen en andere merken ook al enige tijd de vruchten plukken van de enorme vraag naar hoge, compacte modellen, weet Ford de EcoSport en Edge aan de straatstenen niet kwijt te raken. Niet zo gek, aangezien het hier om een stel opgewarmde modellen gaat die oorspronkelijk zijn ontwikkeld op respectievelijk de Braziliaanse en Amerikaanse leest. De gemiddelde Europeaan haalt daar z'n neus nu eenmaal voor op. En de Kuga dan? Ja, die kon best bekoren, maar Ford zelf wist diens marktkansen al meteen om zeep te helpen door 'm enkel met kostbare motoren te leveren.

EcoSport eruit, Fiesta-SUV erin

Gelukkig voor Ford blijft de vraag naar SUV's maar toenemen en dus krijgt het een tweede kans. Met de Fiesta Active heeft het merk die al enigszins aangegrepen, maar een heuse SUV op basis van de Fiesta zal naar verwachting pas echt zoden aan de dijk zetten. En dikke kans dat de (geflopte) EcoSport daarvoor moet wijken.

Weinig bekend

We mogen dan de eerste levenstekenen op foto hebben, verder is er nog bar weinig bekend van de Fiesta-SUV. Zelfs het design is nog koffiedikkijken met zulke aanzienlijke camouflage. De verwachtingen zijn in elk geval hooggespannen. Want als de SUV-versie ook maar enigszins vergelijkbaar rijdt en aanvoelt als de gewone Fiesta…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Fiesta SUV
Ford Fiesta SUV
Ford Fiesta SUV
Ford Fiesta SUV
Redactie
Door Redactie

Zoeken