Spyshots

Brutaler design voor Audi A4 wegens tegenvallende verkopen

Audi A4 Avant

Het zou niet naar behoren gaan met de A4. De verkoop ervan blijft achter bij de verwachtingen. Met een gloednieuwe BMW 3-serie in aantocht, heeft Audi zich zodoende geen moment bedacht en de actie ingezet om de A4 klaar te stomen voor een grondige facelift. Ondanks dat de laatste vernieuwingsronde nog vers is.

Hoewel we zelf geen concreet inzicht hebben in de verkoopcijfers van de A4 en A4 Avant, zijn er online diverse partijen te vinden die menen beter te weten. En die tonen inderdaad een teruglopende of stagnerende vraag naar Audi's luxe middenklasser. En kennelijk zet de afgelopen zomer nog doorgevoerde veranderingen ook geen zoden aan de dijk. Opmerkelijk, maar Audi gaat in elk geval niet zitten wachten op een wind die beterschap meebrengt en onderneemt actie. Keiharde actie zelfs, want naar het schijnt gaat het design van de A4 behoorlijk op de schop.

Beetje van beide

Zowat alle carrosseriepanelen zullen naar verluidt niet inwisselbaar zijn met het huidige model. Een stap die een autofabrikant normaliter enkel neemt bij een compleet nieuwe generatie. Ook in het interieur zou het mes diep snijden en daarbij leunen op het dashboarddesign van de A6. Eerste beelden hiervan zijn er helaas niet, maar mocht dat zo zijn, dan kun je je sterk afvragen hoe Audi de A4 precies zal etaleren: als faceliftmodel of als opvolger van de bestaande generatie. Wordt vervolgd…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Redactie
Door Redactie

Zoeken