Spyshots

Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4

Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4

Het productiemodel van de nieuwe Z4 laat langer op zich wachten dan gedacht. BMW blijft maar doorgaan met testwerkzaamheden middels ingepakte prototypes. Ook de website Carscoops verbaast zich erover, maar deed wel een interessante ontdekking toen het een nader kijkje ging nemen bij zo'n testmodel.

We weten al best veel over de nieuwe Z4. Wat wil je met zoveel spyshots. Maar ook dankzij beloftes uit monde van BMW zelf kent de aanstaande roadster van het merk niet heel veel geheimen meer. De Duitsers hebben immers toegezegd dat het productiemodel als twee druppels water op de conceptcar zal lijken. En daar is niets aan gelogen, zowel qua buiten- alsook binnenzijde. Dat weet Carscoops nu als een van de eerste te bevestigen.

Dubbele displays

Zoals perfect valt te zien op deze kiekjes omarmt de nieuwe BMW Z4 het digitale tijdperk. En hoe! Twee gigantische displays sieren het dashboard. De linker, pal achter het stuurwiel, vormt het instrumentarium, de rechter – hoe kan het anders – het infotainmentsysteem.

De nieuwe digitale interface gaat gebukt onder de naam BMW Operating System 7.0 en herbergt tal van functies en personalisatiemogelijkheden, zoals we dat tegenwoordig al vaker hebben gezien. Deze volgende i-Drive-generatie is echter BMWs directe vuist richting vergelijkbare systemen van Audi en Mercedes. Een preview ervan werd onlangs gegeven op een besloten event, maar waarvan wel enkele screenshots de wereld zijn ingestuurd (zie afbeelding 7 tot en met 9).

Koning der ergonomie

Niettemin houdt de nieuwe Z4 er nog behoorlijk wat fysieke knoppen op na, zowel direct onder het centrale scherm als op de middentunnel. Zou BMW hiervoor gekozen hebben omdat het (ook) van mening is dat sommige functies zich nu eenmaal het beste laten bedienen via een knop van kunststof of metaal? Het merk wordt in elk geval vaak geprezen vanwege de ergonomische lay-out in haar auto's.

Lente 2019

Blijft over de hamvraag: wanneer is nu die onthulling? BMW is wat dat betreft niet zo van grote autotentoonstellingen. Veelal kiest het voor kleinere, speciale events zoals het Concours d'Elegance in bijvoorbeeld Pebble Beach of gewoon een spontaan moment. Insiders zetten desalniettemin in op de Autosalon van Parijs, in oktober. Niet de beste timing voor een cabrio als je het ons vraagt. Al zal de lancering dan wel in het voorjaar van 2019 plaatsvinden, wanneer het hopelijk net zo zomers is als op het moment van schrijven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4
Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4
Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4
Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4
Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers