Spyshots

McLaren P14

Dit is de McLaren P14!

Na 5 fantastische jaren waarin verscheidende speciale edities zijn gelanceerd is de rek er wel uit. McLaren werkt daarom aan de opvolger van de 650S en dit is 'm: de P14!

Dit is de McLaren P14!
Update 31 oktober 2016 - Helaas hebben we geen extra technische informatie over de opvolger van de 570S voor je, maar wel een keur aan nieuwe foto's, waaronder een sneak peek van het interieur.

Snel groot geworden

Nog niet zo lang geleden was McLaren Automotive vooral bekend in de autosport. Nu, nog geen 5 jaar later, is het ook niet meer weg te denken bij het grote autopubliek. Zelden heeft een automerk zich zo snel en succesvol in de branche genesteld. Een zeer knappe prestatie, maar misschien nog wel des te indrukwekkender omdat het hier om een dedicated sportwagenmerk gaat. De lat op dat niveau ligt immers onnoemelijk hoog en het koperspubliek kent al net zo weinig genade.

15 nieuwe McLarens

Om het succes voort te zetten, begint McLaren aan haar tweede era sinds de introductie van de MP4-12C aan het begin van 2011. Wat dit zoal inhoudt? Wel, wat te denken van maar liefst 15 nieuwe modellen. Voor het jaar 2022 moeten deze allemaal gepresenteerd zijn, en de opvolger van de 650S krijgt de eer de aftrap te verzorgen. Zijn voorlopige naam: P14, verrassend genoeg op deze foto's al zowat naakt te zien.

Nog wulpser design

De McLaren P14 zal naar verluidt worden geïntroduceerd op de Autosalon van Genève, begin maart volgend jaar. Dat duurt nog eventjes, maar nu al is duidelijk dat de nieuwe McLaren Super Series een design meekrijgt dat geëvolueerd is op dat van de 570S, een model binnen het (lager geklasseerde) Sports Series-gamma van het merk.

V8-twinturbo keert terug

Over de techniek is nog vrij weinig bekend. Echter, eerder heeft McLaren-baas Mike Flewitt laten doorschemeren dat de bestaande V8-twinturbo nog veel potentie kent en de verwachting is dan ook dat de P14 de beschikking krijgt over een verbeterde versie daarvan. Naar het vermogen moet je nog niet vragen, al zou McLaren McLaren niet zijn dat dit hoger ligt dan 650 pk. Sowieso moet de P14 nog wat meer hatrdcore worden dan zijn voorganger. Wie meer comfort zoekt in een McLaren, kan immers sinds kort terecht bij de 570GT.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
Dit is de McLaren P14!
McLaren P14
McLaren P14
McLaren P14
McLaren P14

Zoeken

Merk- & modeldossiers