Spyshots

Nieuwe Volkswagen CC heeft z'n vorm te pakken

New Volkswagen CC

Een half jaar na de eerste spyshots rijdt de toekomstige Volkswagen CC nog altijd hevig gecamoufleerd rond. Het goede nieuws is dat we hier wel met zijn eigen koetswerk hebben te maken.

Nog niet eens zo lang geleden was de vierdeurs-coupé een niche en de Volkswagen Passat CC behoorde tot één van de pioniers in dit segment. Hoe anders is dat nu, waarin het steeds moeilijker is om de klassieke sedan en zijn flamboyante evenknie uit elkaar te houden. Beide carrosserievarianten zijn sterk naar elkaar gegroeid, zo niet in elkaar verweven in sommige gevallen. Een voorbeeld? Wat te denken van de BMW 3-serie Sedan versus 4-serie Gran Coupé. Ook Volkswagen zal er een hele kluif aan hebben om haar belofte waar te maken dat de CC zich nadrukkelijk distantieert van de Passat. Tot dusver is dat nog niet echt gelukt, vindt de markt. De CC is een zeldzaamheid, immers.

C Coupé GTE

Met de C Coupé GTE gaf Volkswagen de richting aan van de uiteindelijke CC, en als de geplaagde Duitse gigant daar trouw aan blijft kan het wel eens voor een verrassing zorgen. Bij het bestuderen van deze kersverse foto's neigt het wel die kant op. De overeenkomsten tussen dit prototype en de C Coupé GTE zijn namelijk zeer treffend, inclusief koplampunits (goed kijken!), ver doorlopende motorkap en zeer breed getrokken grille.

Formaatje Phaeton

Wat tevens opvalt is het enorme koetswerk met tussen de wielassen al net zo'n lengte om u tegen te zeggen. Wederom een teken dat de eerdergenoemde conceptcar een realistische voorbode is geweest. Of het echt tot ruim vijf meter lengte komt, is afwachten tot ruwweg het eerste kwartaal van 2017. Maar mensen die met smart wachten op een nieuwe Phaeton kunnen aan de CC weleens een prima alternatief hebben, zo is onze voorspelling nu.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
New Volkswagen CC
New Volkswagen CC
New Volkswagen CC
New Volkswagen CC
New Volkswagen CC
New Volkswagen CC
Redactie
Door Redactie

Zoeken