Spyshots

Nieuwe BMW 3-serie kan en moet beter

BMW 3-serie

Heb je het meegekregen? Na meer dan tien jaar aan de top te hebben gestaan, is BMW ingehaald door Mercedes als best verkopende luxemerk. Aan München om die hegemonie te heroveren. Onder andere met de nieuwe 3-serie.

Natuurlijk zijn er meerdere factoren waarom Mercedes-Benz – in de eerste helft van 2016 – de meeste luxe auto's verkocht. Laat het evengoed een wijze les zijn voor BMW dat de concurrentie allesbehalve stil zit. En dus moet BMW zich blijven verbeteren. Qua design, qua interactie met de inzittenden, op het gebied van innovatie en rijeigenschappen, maar misschien nog wel het meest qua bouwkwaliteit.

Pracht en praal

Het zijn niet alleen onze woorden, maar ook elders hoor of lees je steeds vaker dat BMW het kwaliteitsniveau van Mercedes en Audi niet kan bijbenen. Hiermee wordt geduid op de afwerking en met name de gebruikte materialen. Je hoeft een portier van een C-klasse en A4 maar te openen, of de pracht en praal komt je al tegemoet. Bij een 3-serie, hetzij het model al wat langer meegaat, is dit minder sterk het geval. Dat moet anders, vindt ook BMW.

Tjokvol elektronica

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe 3-serie, die momenteel in volle gang is, is voorgaande dan ook een groot punt van aandacht. Op ander fronten doet BMW het heel verdienstelijk, of loopt het zelfs voorop. Qua innovatie en veiligheid bijvoorbeeld, waarvan de 7-serie momenteel vaandeldrager is. In het D-segment moet de nieuwe 3-serie dat straks worden. Gelikte visuals op meerdere iDrive-displays, nieuwe toepassingen op het gebied van sfeerverlichting, allerhande elektronische gadgets (waaronder gesture control en op afstand inparkeren) en een semi-autonoom rijsysteem staan ons vermoedelijk allemaal te wachten.

'Audi'-design

Wat betreft design heeft de 3-serie de handen altijd al op elkaar gekregen. Op een revolutie hoef je zodoende niet te rekenen. Niettemin is ook BMW langzaamaan afscheid aan het nemen van rond. Zeer scherp aangesneden lijnen, 'hardere' afrondingen, grotere, gladde oppervlakken, meer 'bloot' gelegde spieren en nog rankere proporties ga je zien op de nieuwe Dreier. Oftewel, de eigenlijke handtekening van Audi. Door de rijeigenschappen weer wat aan te scherper hoopt BMW echter dat de 3-serie zijn imago van echte sportsedan nieuw leven kan inblazen. In de loop van 2018 weten we het.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW 3-serie
BMW 3-serie
BMW 3-serie
BMW 3-serie
BMW 3-serie
BMW 3-serie
BMW 3-serie
Redactie
Door Redactie

Zoeken