Spyshots

Opel Insignia krijgt ervan langs op giga-wielen

2017 Opel Insignia

Opel is met de nieuwe Insignia neergestreken in de Groene Hel. En de testrijders tonen zichtbaar geen genade voor de grote sedan. Gaat dat wel goed op zulke grote wielen?!

Opel is een van de grote spelers die haar D-segmenter nog niet compleet heeft vernieuwd. In tegenstelling tot Volkswagen, Ford en Renault stamt Opel's vlaggenschip nog uit 2008. Maar verbetering is onderweg zoals valt te zien op deze foto's, geschoten langs de zijlijnen van de Nürburgring. En het ging er niet zachtzinnig aan toe, volgens onze spionagefotograaf.

Groter en toch veel lichter

Ook goed te zien is dat de Insignia weer enkele centimeters gaat groeien. Met name in de lengte. Dat is nodig ook, wil het model de binnenruimte van de concurrentie kunnen bijbenen. Desondanks zal het kentekengewicht lager uitvallen, en hoe! Insiders spreken van een besparing tot wel 200 kilogram. Geloof ons, dit ga je merken tijdens het rijden. En anders wel bij de pomp.

Geen sedan meer?

Opmerkelijk is dat, telkens als de nieuwe Insignia voor onze camera verschijnt, het telkens om de hatchback-uitvoering gaat. Oftewel, de carrosserievariant waarbij de (grote) achterklep bij het dak scharniert. Dit doet vermoeden dat Opel geen brood meer ziet in een sedan. Een station volgt er uiteraard wel. Tegen het jaar 2018, denken we, ongeveer een jaar na de vijfdeurs.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
2017 Opel Insignia
2017 Opel Insignia
2017 Opel Insignia
2017 Opel Insignia
2017 Opel Insignia
2017 Opel Insignia
2017 Opel Insignia
Redactie
Door Redactie

Zoeken