Spyshots

Aston Martin Vantage GT8 vlamt over de Ring

Aston Martin Vantage GT8

Een van de lekkerste auto's van 2015 was zonder meer de Vantage GT3, op afroep van Porsche later GT12 geheten. En alsof dat model nog niet een doorn genoeg was in het oog van de Zuffenhausers, prepareert Aston Martin nog een tweede geweldenaar: de Vantage GT8.

Waar de Vantage GT12 bedoeld was als het Britse antwoord op de 911 GT3, is de aanstormende GT8 dat op de GT3 RS. Best opvallend enerzijds, want hiërarchisch bezien staat een twaalfcilinder boven een achtpitter en dus zou je eigenlijk menen dat de GT12 een rivaal was voor de 911 onder de 911's, de RS. Anderzijds, een V8 is van nature lichter dan een V12 en zodoende per definitie sneller als al het overige tussenbeide gelijk is. Kortom, de V8 Vantage S als donor voor de extreemste Aston Martin is bij nader inzien zo gek niet.

Racebeest

Optisch lijkt de Vantage V8 in elk geval nagenoeg dezelfde racy uitstraling te krijgen als de GT12. Inclusief de joekel van een achterspoiler. Wat je niet meteen zal zien is dat de GT8 grotendeels uit carbon en aluminium is opgetrokken en daar waar mogelijk uit titanium.

Op dieet

Binnenin hanteren de Britten ook een streng dieet. Net zoals bij de 911 GT3 RS zal de luxe en het comfort beperkt zijn om het wagengewicht zo laag mogelijk te krijgen. Enkel het broodnodig is paraat. Maar daar je kunt ervan uitgaan dat je hiervoor wel extreme prestaties terugkrijgt. Specificaties zijn er echter nog niet helaas.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin Vantage GT8
Aston Martin Vantage GT8
Aston Martin Vantage GT8
Aston Martin Vantage GT8
Aston Martin Vantage GT8
Redactie
Door Redactie

Zoeken