Spyshots

Kom maar op met die nieuwe Audi RS 4!

Audi RS 4 Avant

Terwijl Mercedes-AMG aan de lopende band dikke krachtpatsers aan het introduceren is, blijft het bij Audi's performancehuis Quattro opvallend stil. Zou het stilte voor de storm zijn misschien?

De eerste keer dat de nieuwe Audi RS 4 (Avant) werd betrapt, was een half jaar geleden. Toen nog als mule op basis van de S4 Avant (die toen nog niet eens officieel bestond). De auto op deze foto's is wel the real deal, dus eigenlijk valt er best te spreken van een primeur(tje).

Brede heupen

Al zal de echte Audi RS 4 Avant (die mogelijk ook weer als Sedan komt) ook weer niet zo veel verschillen van de S4, herkennen zal je hem meteen. Aan de hand van de zeer brede heuppartij welteverstaan. Ook vooraan zullen de wielkasten fiks zijn uitgeklopt, waardoor de RS 4 lekker dik op zijn grote wielen zal staan. Jammer genoeg is dit nog niet zo goed te zien op deze foto's. De camouflage gooit roet in het eten. De traditionele, ovale kachelpijpen aan de achterzijde staan er in elk geval messcherp op.

Koppelbeul

Over die eindpijpen gesproken. Daaruit spuwt niet langer een atmosferische V8 zijn gal. Het is namelijk 99% zeker dat Audi is overgestapt op een V6 met dubbele turbo's. Minder vermogen hoef je echter niet te vrezen; de welbekende pk-wedloop is iets voor eeuwigs. Als er geen sprong in pk's wordt gemaakt, dan wel in Newtonmeters. Bovendien belooft de nieuwe Audi RS 4 lichter te zijn dan zijn voorganger, waardoor het met de snelheid sowieso wel goed zit.

Wanneer?

Ja, dat willen wij ook heel graag weten. Eerder liet Audi doorschemeren dat de RS 4 al zo goed als klaar is. Insiders beweren het tegenovergestelde en reppen over 'eind 2017/begin 2018' als introductieperiode. Laten we hopen dat die laatste het een keer mis hebben.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Audi RS 4 Avant
Redactie
Door Redactie

Zoeken