Spyshots

7-zits Volkswagen CrossBlue betrapt!

Volkswagen CrossBlue voor de lens

Volkswagen heeft al een grote SUV: de Touareg. Evengoed zit die bij vijf man en hun handbagage echt tjokvol. Te klein dus, menen met name de Amerikanen. Daarom is er bij Volkswagen een nog grotere SUV in de maak, die mogelijk ook naar Europa komt.

We schrijven 14 januari 2013. 'Met een lengte van 4,99 meter, breedte van 2,02 meter en hoogte van 1,73 meter overstijgen de buitenmaten van de CrossBlue Concept die van de Touareg. Toch wil Volkswagen ons op het hart drukken dat deze uit de kluiten gewassen crossover, mocht hij in productie gaan, zich absoluut niet in het vaartwater van die topklasse SUV bevindt.'

Voilà, oordeel zelf, want de kolos op deze foto's is het productiemodel van die CrossBlue Concept. Goed voor 7 zitplaatsen, nog meer bagageruimte en een uiterlijk dat ogenschijnlijk zeer trouw blijft aan het concept. Die provisorische Hyundai-achtige logo's zetten ons dus echt niet op het verkeerde been, Volkswagen!

Kansen in Europa
Dat Volkswagen destijds de CrossBlue in Detroit voorstelde is niet voor niets. Ook het productiemodel is oorspronkelijk voor de Amerikaanse markt ontwikkeld. Maar ook een Europese lancering wordt zeker niet uitgesloten, aangezien SUV's en crossovers ook hier onveranderd populair blijven. Dit mede dankzij significante gewichtsbesparingen en efficiëntere aandrijflijnen.

De CrossBlue Concept bewees dat laatste immers al drie jaar geleden. De 306 pk(!) sterke hybride-aandrijflijn daarvan zou – op papier – namelijk genoeg hebben aan twee liter diesel per 100 kilometer. Of deze zeer zuinige aandrijflijn ook zijn weg zal vinden naar het productiemodel is nog koffiedik kijken. Over een jaar verwachten we meer te weten hierover.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen CrossBlue voor de lens
Volkswagen CrossBlue voor de lens
Volkswagen CrossBlue voor de lens
Volkswagen CrossBlue voor de lens
Volkswagen CrossBlue voor de lens
Volkswagen CrossBlue voor de lens
Redactie
Door Redactie

Zoeken