Spyshots

Volgende Porsche 911 een hybride

New Porsche 911

Porsche heeft al heel wat taboes doorbroken sinds de 21ste eeuw aanving. Soms met tegenzin, maar als dat nodig is om te overleven, tsja... Een hybride-aangedreven 911 is dan ook eerder overlevingsinstinct dan een langgekoesterde droom.

2020 nadert met rasse schreden. Het jaar dat elk (auto)concern moet voldoen aan de veel strengere CO2-normen die allerhande overkoepelde instanties de wereldindustrieën opleggen. Voor een sportautobouwer als Porsche is het inzetten van turbo's alleen dan niet toereikend. Zelfs met de volledig elektrische Mission-E wordt de gemiddelde uitstoot van haar modellengamma niet voldoende gedrukt. Meer hybrides zijn daarvoor nodig, want de verbrandingsmotor binnenkort al vaarwel zwaaien, daar peinst Porsche niet over. Het betekent evenwel wel dat de volgende 911 altijd een accupakket aan boord heeft. Zelfs over een 100% elektrische versie wordt nagedacht.

Eng idee

Zie je het al voor je: een Porsche 911 die op zijn staart wordt getrapt maar niet wordt achtervolgd door een rauwe boxermotor-symfonie? Prima bij een Tesla of Rimac en zelfs een Audi R8 (e-tron), maar een geruisloze Elfer, daar wil je toch niet aan denken, ook al weten we allemaal wat de 918 Spyder en de E-Mission kan.

Gelukkig is Porsche dan ook slechts aan het nadenken over een elektrische 911. De knoop is nog niet doorgehakt. Maar als 'ie komt (wat een kwestie van tijd is), kun je er vergif op innemen dat de techniek van de R8 e-tron als basis dient.

911 Hybrid
Een 911 Hybrid, die hier valt te zien als mule, geeft al een stuk minder stress. Bij de Cayenne en Panamera Hybrid valt er namelijk ook nog genoeg muzikaal genot te beleven. De toegepaste elektromotor dient immers als hulpmiddel en niet als hoofdkrachtbron. Zolang de zescilinder-boxer blijft is er geen vuiltje aan de lucht. Hoewel het zeker wennen zal zijn, valt er mogelijk zelfs te leven met een viercilinderturbo. Porsche weet daar namelijk knappe klanken uit te krijgen, zo weten we sinds de 718 Boxster.

Tijd om te wennen

Afijn, het duurt nog wel eventjes voordat de nieuwe 911 op de stoep staat. Eerder dan 2018 hoef je er niet op te rekenen. En wie weet hoe de hybride-technologie er rond die tijd voorstaat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
New Porsche 911
New Porsche 911
New Porsche 911
New Porsche 911
New Porsche 911
New Porsche 911
Redactie
Door Redactie

Zoeken