Spyshots

Nieuwe Subaru Impreza mag naar buiten

Subaru Impreza

Onlangs toonde Subaru tot tweemaal toe een conceptcar als voorbode van de nieuwe Impreza en achter de schermen wordt er ook al gewerkt aan een productiemodel. Die is zelfs al zover klaar dat hij de openbare weg op mag.

De nieuwe Impreza komt er wederom als Hatch en als Sedan. Dat is min of meer alvast aangekondigd aan de hand van de conceptcars in Tokyo en Los Angeles. Op deze foto's zie je de vijfdeurs carrosserievariant en nu maar hopen dat die uiteindelijk veel lijkt op zijn voorbode.

Die kant lijkt het wel uit te gaan, ondanks de dikke laag camouflage het ons behoorlijk lastig maakt. Anderzijds, we kennen de Japanse fabrikant – helaas – als maker van stoere studies, waarvan later niet bijster veel meer is overgebleven bij de daarvan afgeleide productiemodellen. Laat dat tij keren, Subaru!

Modulair platform

Voor de nieuwe Impreza is een gloednieuw platform ontwikkeld. Van het modulaire-principe uiteraard, zodat Subaru het ook kan gebruiken bij modellen buiten de Impreza-range. Dat klinkt tegenwoordig als volstrekt normaal, maar vergeet niet dat Subaru tot de kleinere massafabrikanten behoort. Het is geen Peugeot. Zelfs geen Mazda.

4x4 hybrides

De verwachting is ook dat de auto een stuk lichter is dan voorheen. Dat is altijd mooi is meegenomen, want Subaru peinst er niet over af te stappen van haar Symmetrical All Wheel Drive. Helemaal niet nu er het plan ligt om de relatief zware 4x4-techniek verder te compenseren met een hybride en mogelijk zelfs een plug-in hybride. Uiteraard gecombineerd met een boxermotor.

Wanneer de nieuwe Subaru Impreza zijn opwachting maakt, is onzeker. Dat kan wel eens snel gebeuren, maar we zetten in op komende zomer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Subaru Impreza
Subaru Impreza
Subaru Impreza
Subaru Impreza
Subaru Impreza
Redactie
Door Redactie

Zoeken