Spyshots

Toch nog nieuwe Opel Ampera

Opel Ampera

Wegens tegenvallende verkopen leek de Opel Ampera op een eenmalige oefening af te stevenen. Maar wat zien we hier nu…?!

Hoe vernuftig ook destijds, zelfs de titel 'Auto van het Jaar 2012' kon de originele Ampera niet redden. Van een flop spreken gaat misschien wat ver, maar Opel had beslist meer verwacht van het koperspubliek. Juist omdat deze eerder zo hadden lopen smeken een dergelijke milieuvriendelijke auto graag te willen bezitten.

Oké, de Ampera was geen koopje, maar dat is vooruitstrevende technologie aanvankelijk nooit. Afijn, de Duitsers zouden er genoeg van hebben en men hoefde niet te rekenen op een opvolger. Ondanks dat zustermerk Chevrolet het grootste voorwerk wederom al heeft gedaan met de (tweede generatie) Volt.

99% gelijk aan Volt

Opel lijkt zich dus bedacht te hebben. Want dit prototype wekt sterk de indruk de nieuwe Ampera te zijn. De grille en weliswaar afgeplakte, maar ronde embleem geven dit te kennen. Voor de rest ligt het in de lijn der verwachting dat de nieuwe Ampera optisch en technisch identiek is aan zijn Amerikaanse evenknie die in de VS al een jaar rondrijdt.

Gloednieuwe aandrijflijn

Met de Volt in het achterhoofd betekent dat de Ampera een gloednieuwe aandrijflijn krijgt, waarbij een krachtige elektromotor de wielen aandrijft en een 1.5 benzinemotor optreedt als range-extender. De krachtbron zou zo'n 12% efficiënter zijn dan die van zijn voorganger en tevens circa 45 kilogram lichter. En daar plukt de actieradius zoal de vruchten van, want die bedraagt – bij de Volt – ongeveer 640 kilometer, waarvan 80 kilometer geheel elektrisch.

Verdwijnen Chevrolet

Waarom de Duisters het toch nog een keer willen proberen, is onduidelijk. Maar mogelijk heeft het vertrek van Chevrolet uit Europa ermee te maken. De Volt is zodoende niet meer, ondanks dat de Ampera tegenwoordig echt niet meer de enige in zijn soort is. Sterker, Opel heeft zelf een zekere concurrent in eigen huis met de reeds aangekondigde Ampera-e.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Redactie
Door Redactie

Zoeken