Spyshots

Op de pijnbank: Volkswagen C Coupé GTE

Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE

Met de reeds getoonde Volkswagen Sport Coupé Concept GTE en C Coupé GTE is het slechts een kwestie van tijd totdat de opvolger van de op leeftijd geraakte CC de bühne oprijdt. Het eerste prototype is in elk geval gespot.

Nou ja, prototype en mule in één. Want de voor en achter beplakte koets is toch echt van de Passat Limousine. Onderhuids zou wel degelijk de opvolger van de sinds 2008 gebouwde CC schuilgaan. Echter, tegelijk kun je je natuurlijk afvragen in hoeverre die techniek afwijkt van die van de Passat. Want de Duitsers willen ons dan wel heel graag doen geloven dat de nieuwe CC definitief afstand neemt van haar zakelijke topper, de eerste moderne Volkswagen die niet driekwart van de onderdelen deelt met een andere Volkswagen moeten wij nog tegenkomen.

In plaats van Phaeton

Wanneer de CC-opvolger precies gepland staat is onbekend. Maar het kan wel eens zo zijn dat de auto eerder verschijnt dan aanvankelijk de bedoeling was. Door de (financiële) nasleep van het dieselschandaal heeft Volkswagen immers de langverwachte nieuwe (en te dure) Phaeton nog maar een keer uitgesteld, waardoor het nu met lege handen staat omtrent een nieuw vlaggenschip.

Prima alternatief

Door het productiemodel van de C Coupé GTE naar voren te schuiven kan dit worden opgelost, en bovendien kan deze nieuwe vierdeurs coupé ook prima dienst doen als absoluut boegbeeld. De conceptversie meet immers een dikke vijf meter, bij een breedte van krap twee meter; buitenmaten die overeenkomen met de eerste generatie en de onlangs uitgezwaaide Phaeton. Voor de (rijke) Chinezen (waar de Phaeton veel aan te danken heeft) voelt de C Coupé GTE dus niet als een stap terug. Net als elders ter wereld, waarschijnlijk.

Aftrappen als GTE?

Op motorisch vlak heerst er minder onduidelijkheid. Zoals vanouds zal het palet bestaan uit TSI's en TDI's, maar is de keuze waarschijnlijk minder reuze als bij de Passat. Enkel de krachtigste varianten prijken in de prijslijst en dit dus om de CC-opvolger te distantiëren van de Passat en hoger in de markt te zetten. Een GTE plug-in hybride staat ook op de agenda. Misschien zelfs wel als introductie-aandrijflijn om de gewijzigde marktpositie meteen te benadrukken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
Redactie
Door Redactie

Zoeken