Spyshots

Toch nog nieuwe Fiat Punto in aantocht

Een nieuwe Fiat Punto in aantocht

Slechts zelden gaat een relatief moderne auto langer dan tien jaar mee. Zestien lentes is helemaal een unicum. Maar of de stokoude Fiat Punto hier zo trots op moet zijn, is maar de vraag. De hoop op een opvolger was dan ook behoorlijk vervaagd, maar deze spyshots tonen toch teken van leven.

Of het nu de nieuwe Punto of het zoveelste lid van de 500-familie is op deze trailer, het voelt goed eindelijk weer eens leuk nieuws rond Fiat te kunnen schrijven. Want wat gaat de grootste automotive speler uit Italië diep door het stof de laatste jaren, niet zelden door haar eigen toedoen. Afijn, gelukkig zijn ook nog positieve geluiden vanuit Turijn te horen. De nieuwe Tipo bijvoorbeeld, alsook de 124 Spider. En nu dus de langverwachte opvolger van de Punto.

Gewoon weer Punto, aub

Gek is dan wel weer dat de Tipo-naam is afgestoft, maar de iconische Punto naar verluidt de nek om wordt gedraaid (omdat de slechte resultaten van het model de naam bevlekt zou hebben). Maar tja... kun je dat de naam van de auto verwijten?! Wij hopen dus gewoon weer op Punto.

Gissen
Veel over de auto is er überhaupt niet bekend. Naar schatting bedraagt de lengte zo'n 4,10 meter en de hoogte 1,50 meter. Vergelijkbaar met de huidige Punto dus. Verder is de verwachting dat de 3-deurs variant geschrapt wordt en er enkel een 5-deurs hatchback komt.

Naar de techniek is het zelfs helemaal gissen. Al snel zijn we geneigd te denken aan een vergelijkbaar gamma als de Tipo, maar wil Fiat weer meedoen met de beste dan zijn compleet nieuwe blokken wellicht verstandiger. In elk geval hoeft de 0.9 TwinAir niet meer terug te keren. Want die knorrepot heeft Fiat sowieso meer kwaad dan goeds opgeleverd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Een nieuwe Fiat Punto in aantocht
Een nieuwe Fiat Punto in aantocht
Een nieuwe Fiat Punto in aantocht
Een nieuwe Fiat Punto in aantocht
Redactie
Door Redactie

Zoeken