Spyshots

Hier rijdt de (elektrische) Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace

Jaguar heeft de SUV-smaak te pakken na het ontwikkelen van haar eerste, de F-Pace. Een kleine variant daarop is in de maak en wordt momenteel in het ijzige noorden getest, maar wat eigenlijk niemand mag weten.

Net als Volvo dat soms doet, eet Jaguar – met de F-Pace – graag van twee walletjes. De eerste SUV van de Britten valt qua formaat namelijk tussen auto's als de BMW X5 en X3 in. Ook qua prijsstelling. Of Jaguar dezelfde strategie voor ogen heeft met de naar verluidt geheten E-Pace, is nog koffiedik kijken. Enerzijds zal het wel moeten, want anders komt die 'baby-F-Pace' terecht in het vaartwater van de echte F-Pace.

Elektrisch
Omdat het naar verwachting nog jaren duurt voordat de Jaguar E-Pace op de markt komt, is het nog te vroeg om concrete uitspraken te doen over diens technieken. Toch beweren de geruchten nu al dat de E-Pace Jaguar's eerste volledig elektrisch aangedreven auto wordt. Het argument daarvoor? De Tesla Model X en ook de Audi TTQ, al is die als concept geen EV. Evenwel lijken elektrische SUV's dan wel crossovers de nieuwe trend te worden.

Hoe dan ook, met de E-Pace wordt hoog ingezet. Het model moet de definitieve doorbraak voor Jaguar betekenen, wat wil zeggen dat het eindelijk in één adem genoemd wil worden naast Audi, BWM en Mercedes-Benz.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaguar E-Pace
Jaguar E-Pace
Jaguar E-Pace
Jaguar E-Pace
Jaguar E-Pace
Jaguar E-Pace
Redactie
Door Redactie

Zoeken