Spyshots

Het bewijs: Abarth 124 Spider komt!

Abarth 124 Spider

Zeg nu zelf: er zijn niet veel sterke argumenten om een Fiat 124 Spider boven de Mazda MX-5 te kiezen. Alleen al de prachtige historie die de Japanner met zich meedraagt. Maar als er een punt van reden is, dan is dat het feit dat er een Abarth komt van Fiat's nieuwe roadster.

We kunnen hoog of laag springen, Mazda vertikt het de MX-5 meer dan 160 pk te geven. En dat is voor sommigen toch echt te weinig om écht lol te hebben. Menigeen had daarna de hoop gevestigd op Fiat. Maar de 124 Spider stopt zelfs al bij 140 pk. Uit een turbomotor, dat dan weer wel. En dat levert meer koppel op. Maar redding is alsnog onderweg, en wel in de vorm van de Abarth 124 Spider.

1.75 TBi

Gaat Abarth dan wel brengen waar fans van (zeldzame) snelle, betaalbare roadsters op zitten te wachten? Eigenlijk is het nog te vroeg om dat te zeggen, maar Abarth heeft sinds de heroprichting nog nooit teleurgesteld. Neem nu hun laatste creatie, de 695 Biposto. Wat een feestbeest(je) is dat!

De verwachtingen rond de Abrath 124 Spider zijn dan ook hoog, en de toegepaste specificaties die in de wandelgangen worden gefluisterd, beloven ook veel goeds. Zo zou de historisch beladen 1.75 TBi-motor ingezet worden als aanjager. Het vermogen? Om en nabij de 240 pk. Kijk, nu komen we ergens!

Handbak of automaat

Wat nog wel een dingetje is, is het kunnen kiezen tussen een handbak en/of automaat. We hopen natuurlijk op die eerste of beide, maar in de Alfa Giulietta QV – voorzien van 1.75 TBi – is het toch echt verplicht schakelen via de TCT-automaat (met dubbele koppeling). Maar goed, het duurt nog eventjes voordat Abarth zijn sportief uitgedoste en stijvere 124 Spider gaat voorstellen. Het kan dus nog alle kanten op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Abarth 124 Spider
Redactie
Door Redactie

Zoeken