Spyshots

Eerste spyshots tweede generatie Lexus CT

Eerste spyshots tweede generatie Lexus CT

Lexus debuut in het compacte C-segment was er voor de fabrikant eentje om in te lijsten. De verkoopaantallen halen het in de verste verte niet bij de A3, 1-serie en A-klasse, maar de CT heeft de Japanners wel een flinke verkoopgroei gegeven. Een tweede generatie is dan ook in de maak om dit succes te prolongeren.

De Lexus CT staat wereldwijd ver in de schaduw van de eerder genoemde drie Duitse concurrenten. BMW bijvoorbeeld verkoopt in anderhalve maand net zoveel 1-serie's als Lexus in een jaar CT's verkoopt. Dat neemt niet weg dat het model voor Lexus zelf succesvol is. Inmiddels zijn er ruim 150.000 van geproduceerd en heeft het merk een positie weten te bemachtigen in een voor hen onbekend compacter marktsegment.

Allereerste levensteken

Per toeval stuitten collega's Gerben en Kim deze week in Engeland op dit prototype van de tweede generatie CT. Een primeur, want nog nooit eerder werd er een teken van leven van de auto gespot. We kunnen er meteen een conclusie uit trekken: ook met de nieuwe CT gaat Lexus voor een veilige evolutie. Geen verrassingen meer, maar een voortzetting van het design-DNA van zijn voorganger gecombineerd met Lexus' strakkere lijnen zoals we die onder meer op de NX ook zien.

Techniek van de nieuwe Prius

We verwachten de nieuwe Lexus CT volgend jaar op de markt. Uiteraard komt er weer een hybride-versie, met onderhuids de techniek van de nieuwe Prius, maar er zullen ook turbo-benzinemotoren beschikbaar komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste spyshots tweede generatie Lexus CT
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers