Spyshots

Rolls-Royce SUV wordt volop getest

Rolls-Royce Cullinan

Met de Bentley Bentayga op komst en de aan populariteit winnende Range Rover kon Rolls-Royce simpelweg niet achterblijven. Eerder dit jaar kondigde het Britse luxe-merk een SUV aan, en nu rijdt 'ie rond op de openbare weg. Volledig vermomd, dat wel.

Rolls-Royce is druk bezig met de ontwikkeling van z'n SUV, genaamd Project Cullinan. Om dat te bevestigen, stuurde Rolls-Royce zelf al wat foto's van een testmule met gigantische achterspoiler de wereld in. Onze spionagefotograaf kwam 'm nu zelf tegen, al is 'ie die kolossale spoiler inmiddels al kwijt.

Vermomd

De Rolls-Royce Cullinan rijdt nog lang niet in z'n echte gedaante rond. Voor nu gaat 'ie nog door het leven als een verkorte Phantom. De Britten willen zoveel mogelijk ervaring opdoen met het nieuwe 4x4-onderstel, zonder al te veel over het design van de Cullinan weg te geven. De mule geeft nog geen design-aspecten weg, maar is korter en staat wat hoger dan de Phantom. Dat geeft ons al een beetje een idee van hoe groot de Rolls-SUV wordt.

“Comfort is en blijft prioriteit nummer één!”

over de Rolls-Royce SUV

Ruig terrein

Rolls-Royce neemt de mule mee naar verschillende internationale wegen en testfaciliteiten om het 4x4-onderstel op allerlei soorten ondergronden te testen. In dit beginstadium is dat vooral op asfalt, maar in de toekomst gaat de Cullinan ook ruiger terrein verkennen. Rolls-Royce wil namelijk juist ook op dat gebied hoge ogen scoren en laat het sportieve gedeelte van een SUV liever over aan de concurrentie. Comfort is en blijft overigens prioriteit nummer één!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers