Spyshots

Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R 400 komt!

Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R400 komt!

Volkswagen trekt de stoute schoenen aan door een vervolg te geven aan de vorig jaar gepresenteerde Golf R 400. Let wel, we hebben het hier zomaar eventjes over de sterkste en snelste hot hatchback van de ganse Volkswagen Group!

Momenteel vormt de Nürburgring – wat anders? – het testterrein voor de ontwikkeling van de Golf R 400. Tussen de groene bebossing en het muisgrijze asfalt valt de Volkswagen niet te missen, zo in het violetblauw. Opvallend zijn ook de grote wielen met honinggraad-design en de vier eindpijpen waar de uitlaatgassen doorheen geduwd worden. Die potige spoiler hebben we eerder gezien, destijds nog afgeplakt en in het rood.

Camber
Maar de grootste nieuwsgierigheid gaat toch wel uit naar de behoorlijke mate aan camber van de voorwielen voor een Golf en een Volkswagen in het algemeen. Doorgaans duidt dit op een messcherp weggedrag en daar hopen we natuurlijk op bij deze über-Golf. Een mogelijk vermogen van 420 pk moet je immers niet onbeteugeld loslaten. 'Wat zeggen jullie: 420 pk?!' Inderdaad, de geruchten dat de Golf R niet ophoudt bij de aangekondigde 400 pk's worden namelijk alsmaar sterker. Zelf houden we liever een slag om de arm. Bovendien, met 400 pk is ook prima te leven. Immers, wie had het ooit durven dromen dat er met een Golf in vier tellen naar de 100 km/h geknald zou kunnen worden?

Nieuwe DSG

Volkswagen werkt zelfs aan een nieuwe DSG-versnellingsbak om de Golf R 400 naast snel ook duurzaam te maken. De automaat in de 300 pk sterke Golf R is namelijk niet bestand tegen een koppel hoger dan 380 Nm en de R 400-conceptcar schopt het tot 450, verdeeld over alle vier de wielen.

Wanneer?

Of het Volkswagen lukt de Golf R 400 een beetje op tijd klaar te krijgen (voor je weet staat de Golf VIII al weer achter de coulissen klaar) is te hopen. Het valt namelijk niet mee een 2.0 liter viercilinderturbo op een duurzame manier bijna net zoveel vermogen op te laten hoesten als een BMW M3. Wanneer de Golf-topper gepland staat is dan ook onduidelijk. Wil je daarop niet wachten, mogelijk is de versie van Oettinger dan een passend alternatief?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R400 komt!
Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R400 komt!
Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R400 komt!
Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R400 komt!
Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R400 komt!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers