Spyshots

7-persoons Skoda rijdt rondjes op de Ring

Skoda Snowman

Skoda staat synoniem voor ruime auto's, maar een 7-zitter ontbreekt in het leveringsprogramma. Daar komt binnen afzienbare tijd verandering in. In de gedaante van een flink verlengde Yeti draait die op stapel staande Skoda momenteel zijn testrondjes op de Nürburgring.

Met een beetje goede wil passen er best zeven personen in de nieuwe Superb. Maar hoe gigantisch ruim Skoda's vlaggenschip ook is, dat wordt evenwel proppen en geheid ruzie op de achterbank. In een volwaardige 7-zitter zal dat niet zo snel gebeuren, want iedere inzittende heeft immers zijn eigen 'comfortzone'. Mocht je mobiele vader (of moeder) zijn van zo'n groot gezin en een voorliefde voor Skoda hebben, houd dan de op de stapel liggende Snowman in de gaten.

Eind 2016

Of 'Snowman' daadwerkelijk de naam wordt van Skoda's nieuwe ruimtewonder, is nog volstrekt onduidelijk. Het is slechts giswerk, net als het design en de techniek onderhuids. Al ligt het redelijk voor de hand dat de Snowman op het modulaire MQB-platform van Volkswagen komt te staan en de beschikking krijgt over de laatste generatie TSI's en TDI's zoals die momenteel zijn te vinden in de Octavia.
De dikke, 240 pk sterke biturbo-diesel van de Superb kun je echter op je buik schrijven, ondanks dat de Snowman zijn pijlen richt op auto's als de Kia Sorento en Hyundai Santa Fe, die nota bene enkel met een zeer krachtige dieselmotor verkrijgbaar zijn. Verder kun je ervan uitgaan dat de duurdere versies standaard zijn uitgerust met 4x4-aandrijving. Bij de minder bedeelde uitvoeringen geschiedt de aandrijving louter op de voorwielen.

Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer de Skoda Snowman de showrooms bereikt, maar wij mikken op ergens in de tweede helft van 2016.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda Snowman
Skoda Snowman
Skoda Snowman
Skoda Snowman
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers