Spyshots

Nog een ruime Kia in de maak

Nog een ruime Kia in de maak

Als Kia zo doorgaat staat het binnen de kortste keren synoniem voor autobouwer van bovengemiddeld ruime auto's maar die ook nogal 13-in-een-dozijn zijn.

Kia wordt reeds gerespecteerd omdat het auto's begon te bouwen die men niet zag aankomen van het Zuid-Koreaanse merk. Maar nu Kia alom door ook veel veeleisende consumenten op handen wordt gedragen is het zaak dit vol te houden en niet terug te vallen op de geestdodende bladzijden van haar geschiedenisboek waarin een en ander te lezen valt over duffe modellen als de Pride, Rondo en eerste generaties van de Rio en Carens.
Dat is uiterst lastig omdat er geld verdiend moet worden om zo af en toe uit de ban te kunnen springen en dat betekent voor een massamerk als Kia vrijwel automatisch het ontwikkelen van nogal doorsnee modellen, simpelweg omdat dit soort auto's een grotere groep klanten aanspreken. Maar het moeten er niet te veel worden, lijkt ons. De nu gefotografeerde Kia is namelijk het zoveelste triviale model dat in het vat zit.

Aanval op Golf Sportsvan

De laatste generaties van de Sorento en Sportage waren verrassend, maar tegenwoordig niet bijzonder meer. De Venga en Optima idem dito. Eigenlijk alleen de Soul springt er nog uit en van de Niro hopen we dat ook. Maar van deze aanstaande Kia lijken we dat niet te kunnen vragen, want die opent naar verluidt de aanval op de Golf Sportsvan. En dat is ook meteen zo'n beetje het enige dat we over de auto weten momenteel, naast het voor de hand liggende feit dat het motorprogramma zal bestaan uit Kia's nieuwste motorenlijn, waaronder een 1.0 liter turbobenzine. De lancering zou ergens in 2016 plaatsvinden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nog een ruime Kia in de maak
Nog een ruime Kia in de maak
Nog een ruime Kia in de maak
Nog een ruime Kia in de maak
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers