Spyshots

Nieuwe Honda Civic vermomd naar buiten

Honda Civic Spyshots

Je zou het haast niet zeggen als je 'm ziet, maar de huidige Civic stamt al weer uit 2011. Tijd voor vernieuwing dus. En daarom is Honda nu aan het testen met een mule voor de nieuwe Civic.

Honda's Civic is al weer een aantal jaren oud en hoewel hij - dankzij zijn futuristische uiterlijk - best nog even mee kan, is Honda aan het testen met de tiende generatie van z'n hatchback. Het is nog niet de Civic zelf die rond rijdt, maar een verbouwde Acura ILX, de op de Civic gebaseerde sedan van Honda's luxemerk. De techniek onderhuids is wel bestemd voor de nieuwe Civic.

Civic Concept

Begin april onthulde Honda in New York de Civic Concept, een gifgroene coupé met turbomotor. Het design van die conceptcar belooft een voorbode te zijn voor de tiende generatie Civic, die lichter maar vooral ook groter wordt - wellicht om Accord-klanten te behouden.
Honda kondigde met de Civic Concept ook aan gebruik te gaan maken van turbomotoren. De Civic Type R is tot nu de enige Civic op benzine die is voorzien van een turbo, maar dat worden er dus meer.

Verschillende vormen

Eind 2016 wordt de nieuwe Civic gepresenteerd door Honda, in verschillende carrosserie-vormen, waaronder een sedan, een coupé, een break en een drie- en vijfdeurs hatchback. In Europa zullen we het waarschijnlijk moeten doen met de hatchback en een station, al maakt de sedan ook kans nu de Accord niet meer in Europa te krijgen is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Honda Civic Spyshots
Honda Civic Spyshots
Honda Civic Spyshots
Honda Civic Spyshots
Honda Civic Spyshots
Honda Civic Spyshots
Honda Civic Spyshots
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers