Spyshots

Facelift voor Kia Cee'd komt eraan

Kia Cee'd facelift

De huidige generatie Cee'd is ontwikkeld om met name de zakelijke rijder te verleiden. En waar dat elders in de wereld wellicht lukt, wil dat in Nederland inmiddels al een tijdje niet meer vlotten door strengere CO2-wetten. Mogelijk dat een facelift het tij doet keren.

Ooit had Kia er eentje als concept, maar zolang er geen productiemodel van de Cee'd Hybrid op de markt wordt gebracht zal het – in ons land – niet opgewassen zijn tegen aartsrivaal Volkswagen dat momenteel met de Golf GTE de ene na de andere leaserijder aan zich verbindt. Is dat storend? Dat hangt ervan af door wiens ogen je het bekijkt. Een bijtellingsvriendelijke Cee'd is in ieder geval voor Kia Nederland meer dan welkom nu het model – met de huidige motoren – door de beoogde doelgroep wordt genegeerd.

Slag om de arm
Zelfs met een 20%'er (of vanaf 2016 een 21%'er) van de Cee'd zouden de importeur en haar dealers al erg blij zijn. Maar of dat hen gegund is, is nog koffiedik kijken. De verbeterde 1.6-diesel in de vernieuwde Hyundai i30 stemt positief, maar ook een benzinemotor met een zeer efficiënte bijtelling is wenselijk (aangezien diesel als brandstof minder overheersend is geworden in de zakelijke markt). Het Hyundai Kia-concern heeft daarvoor een gloednieuwe 1.0 liter driecilinderturbo ontwikkeld, maar tot op heden is er nog geen zicht op een versie daarvan die kans maakt op korting van de autofiscus. Echter, wat niet is kan nog komen. Al begint de tijd te dringen. Auto's zullen immers alsmaar korter gehouden worden door Den Haag.

Optische veranderingen

Nee, we zijn niet vergeten om de op stapel staande visuele veranderingen te melden. Echter, die hebben niet bijster veel om het lijf. Het zijn de gebruikelijke zaken die vernieuwd worden, te weten de bumpers, grille, lichtunits en binnenin hier en daar weer iets mooiere materialen en een upgrade qua elektronische features. Bovendien heeft de Kia Cee'd visueel ook niet zozeer een facelift nodig; het is al een van de knapste in zijn klasse.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Cee'd facelift
Kia Cee'd facelift
Kia Cee'd facelift
Kia Cee'd facelift
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers