Spyshots

Fiat Bravo keert terug in 2016

Fiat Bravo

In 1995 liet de Fiat Bravo zich nog kronen tot Auto van het Jaar. Daarna ging het bergafwaarts met het model en inmiddels staat gans Fiat er allesbehalve florissant voor. Aan herstel wordt naar eigen zeggen gewerkt en wat blijkt: een nieuwe Bravo maakt onderdeel van dit miljardenproject.

De laatste keer dat we achter het stuur van een Fiat Bravo zaten dateert al weer uit 2009. Dat was ook meteen het moment dat we het meest te spreken waren over de Italiaan. Dat keurige recensies (van zowel ons als andere media) echter geen garantie op succes betekenen, blijkt wel uit het feit dat de Bravo in 2014 de handdoek in de Europese ring gooide en zijn biezen pakte om het geluk te zoeken in Zuid-Amerika. Of dat een geslaagde missie is geweest, weten we niet. Wel dat het geen enkeltje Brazilië betrof. Want zie hier de nieuwe Fiat Bravo die ook (weer) in Europa verkocht zal worden. Zelfs de productie keert terug naar ons continent, hetzij naar Turkije en niet thuisland Italië zoals vroeger.

Zoeken naar een gezicht
De nieuwe Bravo maakt onderdeel uit van Fiat's strategische miljardenplan weer een belangrijkere speler in Europa te worden. Tegen het jaar 2018 moet de wereldwijde jaarproductie de 1,8 miljoen hebben aangetikt. Een pittige uitdaging maar niet ondoenlijk als Fiat zichzelf weer weet te vinden en producten voortbrengt die de sterke concurrentie kunnen weerstaan. Dat zijn niet zozeer onze woorden, want ook de Italiaanse autofabrikant zelf dat het momenteel verkeert in met een identiteitscrisis. 'De koper moet weet weten waar Fiat voor staat en ook de kwaliteit moet omhoog', luidt de zelfkritiek.

Verschillende Bravo's

Terug naar de nieuwe Bravo. Die zal vanaf 2016 te koop worden aangeboden in verschillende carrosserievarianten. Eerst wordt de hatchback gelanceerd, daarna volgen er een sedan-versie en een station. Hoe één en ander er uit komt te zien, is lastig beoordelen met zoveel camouflage op de prototypes. De uitstraling van de Bravo is eigenlijk nooit het probleem geweest dus we hebben hoge verwachtingen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fiat Bravo
Fiat Bravo
Fiat Bravo
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers