Spyshots

Mercedes-AMG C 63 Coupé komt lekker snel

Mercedes-AMG C 63 Coupé

Amper bekomen van de GT en vierdeurs C 63 maakt Mercedes-Benz zich nu al op voor de volgende rauwdouwer: de coupé-variant van de laatstgenoemde AMG. En dat terwijl de burgerlijke C-klasse Coupé nog niet eens onthuld is.

Alsof een leveringsprogramma van enkele tientallen modellen nog niet genoeg is gaat Mercedes-Benz vrolijk door met het ontwikkelen van nieuwkomers. En haar performancedochter AMG treedt maar al te graag in die voetsporen om de toekomst tevens veilig te stellen. Binnen afzienbare tijd zal Das Haus het doek trekken van de nieuwe C-klasse Coupé en afgaande op deze foto's volgt de AMG-versie snel daarna. Niks geen AMG-kanon als afscheidsnummer van een generatie dus, maar gewoon lekker snel en lang genieten van het beste uit Afflerbach.

Jacht op M4
Waar de vierdeurs C 63 AMG zijn pijlen heeft gericht op de BMW M3, doet de Coupé-versie dat in het bijzonder op de tweedeurs M4 uit München. Het nog verder uitknijpen van AMG's 4.0 liter biturbo-V8 is daarvoor niet nodig, want in de basis is dat blok al veel sterker dan de even grote achtcilinder van M. Instappen en wegwezen betekent bij de C63 AMG Coupé meteen al 475 pk onder je rechtervoet. Met de S-variant brullen er zelfs 510 pk's de uitlaten uit, evenveel als bij AMG's paradepaardje. Naar verwachting kun je losgaan vanaf de zomer van 2016. De normale C-Coupé zal gepresenteerd worden op de IAA Frankfurt, medio september.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-AMG C 63 Coupé
Mercedes-AMG C 63 Coupé
Mercedes-AMG C 63 Coupé
Mercedes-AMG C 63 Coupé
Mercedes-AMG C 63 Coupé
Mercedes-AMG C 63 Coupé
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers