Spyshots

Scoop: de nieuwe Audi A4 Avant 'in het echie'

Audi A4 Avant

Onlangs blikten we middels een computerillustratie vooruit op de nieuwe Audi A4 die nog dit jaar – als vierdeurs sedan – zijn debuut gaat maken. Hoe dicht we met die afbeeldingen op het echte werk zaten valt nu te achterhalen, want dit zijn de eerste foto's van de daadwerkelijke nieuwe A4 Avant.

Onze complimenten gaan uit naar de puike glazen bol-kunsten van onze vaste illustrator. Want zijn vooruitziende blik en dit prototype van de nieuwe Audi A4 Avant zijn werkelijk als twee druppels water. Zelfs de proporties zijn spot on. Over de buitenmaten gesproken. Optisch zal de nieuwe A4 een tikkeltje groter lijken dan zijn voorganger door met name een toegenomen spoorbreedte, maar in werkelijkheid is dat beeld vertekend. Heel veel groeien gaat het model niet.

Gespreide winkansen
De nieuwe A4 is Audi's belangrijkste model in haar doel BMW voorbij te steven als grootste autobouwer van luxe auto's. Of dat lukt zal de tijd leren. De middelen die daarvoor worden ingezet zijn al wel bekend doordat allerlei details van de nieuwe A4 vroegtijdig op straat zijn komen te liggen, waaronder de motoren. Enkele daarvan beloven veel goeds, zoals de komst van een plug-in hybride en de mogelijkheid de auto uit te rusten met vierwielsturing. Hoe dat rijdt krijgen we hopelijk nog dit jaar te weten, nadat de nieuwe A4 is gepresenteerd op de IAA in Frankfurt, medio september. Voor de Avant- en Allroad-uitvoering vraagt Audi nog eventjes geduld. Die staan pas op de planning voor de zomer van 2016 en weer een jaar later denken wij de RS-versies te kunnen verwelkomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers