Spyshots

Fiat test met nieuwe Linea

Spyshots Fiat Linea

Fiat heeft zich in ons land de afgelopen jaren vooral geconcentreerd op de 500. De inmiddels niet meer zo kleine Italiaan domineert het aanbod van de Nederlandse Fiat-dealers. Toch is de 500 niet de enige auto waar Italianen nog brood inziet. Zo spotte onze spionagefotograaf zonet de nieuwe Linea, de compacte sedan die met name in mediterrane landen in trek is.

Toen Fiat in 2007 de huidige generatie van de Linea voorstelde wist het nog niet zeker of het model ook in Nederland zou worden gevoerd. Uiteindelijk ging de Linea aan ons voorbij, maar of de nieuwe generatie, waarmee momenteel volop getest wordt, diezelfde weg gaat bewandelen ligt weer helemaal open. Compacte sedans zijn dan weliswaar nog altijd niet bijster gewild in ons land, door de komst van quasi-coupés met vier portieren is de vraag wel toegenomen. Het kan dus nog alle kanten op. Zo in de loop van 2016 krijgen we het waarschijnlijk te weten, want in dat jaar moet de nieuwe Linea klaar zijn om de markt te betreden.

Iets groter

Of Fiat volgens de heersende trend ook heeft gekozen voor een sedan met coupé-trekjes is momenteel onmogelijk te achterhalen; zo zwaar zijn de prototypes gecamoufleerd. Naar schatting gaat het model wel in formaat groeien en zowel in de lengte als de breedte. Verder is te verwachten dat de nieuwe Linea dezelfde Small-Wide basis krijgt als de Jeep Renegade en de Fiat 500X. De motoren komen ook uit deze crossovers en de nadruk zal komen te liggen op de kleinere 1.3 liter diesel en 1.4 liter benzinemotor, in combinatie met een handgeschakelde vijfbak. De productie zal opnieuw in Turkije plaatsvinden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Spyshots Fiat Linea
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers