Spyshots

Nu al de Mercedes-AMG GT Black Series?

Mercedes-AMG GT3

Mercedes-Benz laat ons amper op adem komen. Want de lak van de AMG GT (S) is nog maar net opgedroogd of een nog sterkere uitvoering staat al weer op stapel. En het lijkt meteen goed raak gezien de uitdossing. Is dit AMG GT Black Series?

De ingrediënten zijn er. Een potige voorspoiler en dito achtervleugel, diverse aero-blades om de lucht beter te geleiden en een grotere spoorbreedte. Aerodynamica dat bij een AMG normaliter enkel is voorbehouden aan de Black Series, de AMG der AMG's. Maar een ongeschreven regel is ook dat de Black Series steevast in de staart van de productcyclus wordt gelanceerd als een daverend slotstuk, en dat strookt niet met de nog maar net gelanceerde 'normale' AMG GT.

GT3-afgeleide
Ja, er komt een AMG GT Black Series. Dat heeft de baas van Mercedes' performance-divisie, Tobias Moers, al eerder bevestigd. Maar dit prototype is daarvan zeer waarschijnlijk geen voorbode. Mede omdat dat inderdaad te vroeg zou zijn. Vermoedelijk is men – rond en op de Nürburgring aan het testen – met de straatversie van de AMG GT3.
Het mikpunt van deze uitvoering is – hoe kan het anders – de Porsche 911 GT3 (RS). Maar ook de Vantage GT12, waarvoor Aston Martin snel een andere naam moest bedenken omdat Porsche dwars lag. Of de straatlegale AMG GT3 de naam van zijn volbloed racebroeder gaat overnemen is daarom nog onzeker. Buiten kijf staat dat het model nog ietsje krachtiger zal zijn dat de AMG GT S met 510 pk. Wij mikken of zo'n 550 pk. Dat is geen gigantische vermogenstoename, maar de GT3-afgeleide heeft daarnaast een lager wagengewicht als troef.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG GT3
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers