Spyshots

Het bewijs: Tesla Model X wordt nu echt realiteit

Spyshots Tesla Model X

Tesla's crossover, de Model X, werd al in 2012 aan ons voorgesteld en had toen binnen een jaar in productie moeten gaan. Dat werd uitgesteld. En nog een keer uitgesteld. Tesla kampte nog met wat 'kleine dingetjes'. Nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen, want de nauwelijks gecamoufleerde elektrische crossover is gespot tijdens een testrit in Palo Alto, Tesla's thuis.

Tesla's langverwachte Model X lijkt er nu toch echt aan te komen. En geloof het of niet, maar de opvallende vleugeldeuren die we zagen op de concept car blijven! De zogeheten 'Falcon doors', één van de redenen voor het uitstelgedrag rond de Model X, zijn duidelijk zichtbaar op de foto's van de achterkant.

Even opfrissen

De Model X komt qua techniek voor een heel groot deel overeen met de Model S. De batterijen van de elektrische aandrijflijn zijn gestald in de bodem van de auto en hebben een capaciteit van 60 tot 85 kWh, waarmee respectievelijk 250 en 480 kilometer mee kan worden gereden. Tesla's crossover Model X zal standaard worden uitgerust met vierwielaandrijving, via het Dual Motor All Wheel Drive-systeem dat nu beschikbaar is in de Model S P85D.

Eind 2015

Tesla's CEO Elon Musk heeft gehint naar een onthulling in het derde kwartaal van 2015, dus als we optimistisch blijven, kunnen we de eerste exemplaren aan het eind van het jaar op de Amerikaanse weg verwachten. En als het dan zo ver is, zal het niet lang meer duren voor we de crossover in Nederland gaan zien.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Spyshots Tesla Model X
Spyshots Tesla Model X
Spyshots Tesla Model X
Spyshots Tesla Model X
Spyshots Tesla Model X
Spyshots Tesla Model X
Spyshots Tesla Model X
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers