Spyshots

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Bentley Mulsanne LWB

Van een merk als Bentley is op elk willekeurig moment een verlengde uitvoering van één van haar modellen te verwachten. Maar ditmaal kan de nu gespotte Mulsanne LWB (van Long Wheel Base) haast geen toeval meer zijn. Zouden de Britten geschrokken zijn van de Mercedes-Maybach S 600?

Tot tweemaal toe is Maybach dood verklaard, maar de derde maal dat dit roemruchte Duitse prestigemerk is opgestaan uit het graf lijkt het levensvatbaarder te zijn dan ooit tevoren. Niet alleen zijn de nieuwe Mercedes-Maybach's fraaier en luxueuzer dan voorheen, ook het prijskaartje dat daaraan hangt is verrassend scherp voor een auto in de hoogste autoklasse. Nu kun je nog Bentley heten, zoiets gaat niet in de koude kleren zitten.

Pullman
An sich hoeft de nieuwe Maybach S 600 de Bentley Mulsanne geen stress te bezorgen. Met 5,58 versus 5,45 meter overtreft de Brit zijn Duitse tegenhanger ruimschoots. Echter dan is er nog de tevens nieuwe Mercedes-Benz Pullman. Die strekt zich zomaar eventjes uit over een afstand van 6,5 meter. 'Daar is zelfs de Phantom EWB van Rolls-Royce een ukkie bij', zoals we destijds al schreven.
Die enorme lengte van de Pullmann gaat de Mulsanne LWB dan ook niet halen. Naar schatting komt er zo'n 20 à 25 centimeter aan koetswerk bij, uiteraard geheel ten gunste van de achterpassagiers.

China en Amerika
Anders dan in Europa zijn rijkaards in China en Amerika niet snel tevreden als het om beenruimte achterin gaat. Bentley bouwt de Mulsanne LWB daarom vooral voor die markten waar, met name in Azië, de hoeveelheid beenruimte van je auto een soort van indicatie is van de hoeveelheid geld op je bankrekening.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bentley Mulsanne LWB
Bentley Mulsanne LWB
Bentley Mulsanne LWB
Bentley Mulsanne LWB
Bentley Mulsanne LWB
Bentley Mulsanne LWB
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers