Spyshots

BMW X1 verliest langzaam z'n camouflage

BMW X1 Spyshots

De nieuwe generatie van de BMW X1 rijdt steeds iets naakter rond. Onze spionagefotograaf wist 'm vast te leggen tijdens de wintertests in het noorden van Europa. En met weer wat minder camouflage.

Dit zijn de meest onthullende foto's van de nieuwe X1 tot nu toe. Het nieuwe design van BMW's compacte SUV wordt steeds meer zichtbaar. We kunnen al zien hoe de voorbumper eruit gaat zien en ook de vorm van de achterdeuren en -ramen wordt stukje bij beetje duidelijk. Qua exterieur gaat er niet veel veranderen aan de X1. De crossover is achteraan wel iets korter dan de huidige X1, maar zonder negatief effect op de ruimte in de auto. Door te switchen naar een dwarse motor-layout wordt er voorin namelijk weer ruimte bespaard.

Standaard voorwielaandrijving

De grootste verandering is toch wel de overstap naar het UKL-platform dat van de 2-serie Active Tourer komt. Dat betekent dat de X1 straks standaard met voorwielaandrijving komt en vierwielaandrijving met xDrive optioneel is. De achterwielaandrijving, zoals we die kennen van de huidige X1, verdwijnt. De motoren zullen naar alle waarschijnlijkheid ook uit het gamma van de 2-serie Active Tourer komen.

De verwachting is dat de vernieuwde BMW X1 op de IAA in Frankfurt te zien is, om vervolgens dit jaar nog in de verkoop te gaan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X1 Spyshots
BMW X1 Spyshots
BMW X1 Spyshots
BMW X1 Spyshots
BMW X1 Spyshots
BMW X1 Spyshots
BMW X1 Spyshots
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers