Spyshots

Dit is de Mercedes GLC (bijna ongecamoufleerd)

Veel naakter wordt de Mercedes GLC niet

Het kan niet lang meer duren voordat Mercedes-Benz de GLC de bühne op rijdt. Aan de opvolger van de GLK wordt zichtbaar de laatste hand gelegd om vermoedelijk op de IAA Frankfurt, in september, officieel onthuld te worden.

Mercedes-Benz heeft een heus SUV-offensief op touw gezet en het eerste model daarvan is reeds gepresenteerd, te weten de GLE Coupé. Echter is dat niet de auto waarvan het merk het moet hebben de komende jaren, want dat is deze GLC. Toch zal ook dat niet zomaar van een leien dakje gaan met geduchte concurrenten als de Audi Q5, BMW X3, Lexus NX en in zekere mate ook de Infiniti QX30, hoewel deze Japanner eigenlijk een maatje kleiner zal uitvallen.

Revolutie

Inmiddels mag bekend zijn dat Mercedes er andere modelnamen op nahoudt. Bij sommige modellen is dat eventjes wennen, bij anderen eigenlijk niets meer dan logisch omdat ze in hun nieuwe gedaante sterk afwijken van hun voorganger. In het geval van de GLC bijvoorbeeld. Ten opzichte van de GLK-klasse is die namelijk veel ronder. Gespierder ook, waar de GLK door zijn hoekige design een nogal bonkig voorkomen geniet. In vergelijk met zijn voorganger mag de GLC qua design dus best een revolutie genoemd worden, maar dat geldt natuurlijk niet in relatie tot de overige SUV's van Mercedes. De M- en GL-klasse waren immers al lekker rond en gezond.

C-klasse

Onderhuids is de GLC net een C-klasse, en dat is goed nieuws voor de Britten, Japanners en Australiërs, want dat geeft hen hoop op een rechtsgestuurde versie. Maar ook voor ons schept dat gegeven een mooi vooruitzicht. Want het kan je haast niet ontgaan zijn hoe goed de jongste C-klasse in de aarde valt, waar ook ter wereld. Das Haus heeft daarmee weer een echte Mercedes afgeleverd en hoopt daarvan de vruchten te plukken middels andere modellen, waaronder de GLC. Of die laatste ook zo weet te overtuigen als de C-klasse is feitelijk nog koffiedik kijken, maar naar verwachting en met een beetje geluk gaan we hier nog dit jaar achter komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Veel naakter wordt de Mercedes GLC niet
Veel naakter wordt de Mercedes GLC niet
Veel naakter wordt de Mercedes GLC niet
Veel naakter wordt de Mercedes GLC niet
Veel naakter wordt de Mercedes GLC niet
Veel naakter wordt de Mercedes GLC niet
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers