Spyshots

Nieuwe BMW X3: de eerste beelden en feiten

BMW X3

Het duurt nog wel een kleine twee jaar, maar bij BMW is men zich vol aan het storten op een gloednieuwe X3. Het testwerk met prototypes ervan is inmiddels begonnen en onze fotograaf wist hem voor de lens te krijgen.

Over wat we op de foto's zien kunnen we redelijk beknopt zijn: de X3 zal wederom evolueren. Verwacht geen schokkende designwijzigingen, maar zoals we dat van BMW gewend zijn een finetuning van het lijnenspel. Dat daarbij rekening wordt gehouden met meer interieurruimte, een betere stroomlijn en plek voor de meest moderne technologie spreekt voor zich.

X5 M krijgt een broertje

Het belangrijkste nieuws zal onderhuids te vinden zijn. Bronnen spreken namelijk over de komst van een broertje voor de X5 M. En dat zal een primeur zijn. Deze X3 M zal vermoedelijk over dezelfde zescilinder turbomotor beschikken als de M3 en het tot ongeveer 450 pk schoppen. Daarnaast komt er naar verwachting een X3 M40i, geen echt M-model, maar met zo'n 340 pk alsnog een smakelijk rijmachine.

Plug-in hybrid
Aan de andere kant van het spectrum wordt gewerkt aan een X3 plug-in hybrid. Die zal vermoedelijk worden aangedreven door een 90 pk sterke elektromotor en een 240 pk sterke viercilinder turbobenzinemotor. Met een vermogen van zo'n 330 pk en een elektrische range van plusminus 50 km een prettige combinatie van vermogen en gunstige emissies, dus bijtelling.

Naar verwachting zal de nieuwe BMW X3 eind 2016 op de markt komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers