Spyshots

Nieuwe Renault Mégane toont zijn ware gezicht

Renault Mégane

We dachten al: 'Waar blijft 'ie toch?!' Een carrière van 7 jaar is immers eng lang voor een model in een van de meest felbevochten autosegmenten. Maar nu eindelijk geeft de nieuwe Renault Mégane dan toch een teken van leven.

Gelukkig heeft Renault met de Captur en Clio een aardige back-up, want van de Mégane moet het merk het al een tijdje niet meer te hebben. Logisch, de Volkswagen Golf en Peugeot 308 zijn een volle generatie verder en ook de Ford Focus overschaduwt de in Nederland ooit mateloos populaire Fransoos. Een opvolger is daarom meer dan welkom. Het liefst vandaag nog – nu de verkoop van Twingo achterblijft bij de verwachtingen – maar tegen het einde van dit jaar, waarin de nieuwe Mégane geïntroduceerd gaat worden, is ook nog niet te laat.

Hou het vast, Van den Acker!

Onze landgenoot Laurens van de Acker mocht weer op komen draven om de nieuwe Mégane te tekenen. Hij en zijn designteam doen het erg goed afgaande op de geluiden vanuit de consumentenmarkt. Velen zijn het erover eens dat de jongste generatie Renaults prettig op het netvlies liggen. Hopelijk wordt dat vastgehouden met de nieuwe Mégane. Photoshopper RM Design heeft zijn visie al eens losgelaten op de nieuwe Mégane en dat hij aardig dicht in de buurt zat, blijkt wel uit deze eerste spyshots van het aanstaande model. Toch zien wij ook verschillen. De grille bijvoorbeeld. De zwarte achtergrond daarvan – waarop het wybertje-embleem op z'n mooist moet uitkomen - is bij dit prototype een stuk meer aanwezig. En ook de daadwerkelijke koplampen wijken af van RM's designschets. Ze lopen minder ver door naar achteren. Met de aparte 'vouw' in de portieren lijkt RM Design het dan weer bij het rechte eind te hebben. Knap.

Driecilinder?
Ondanks dat de nieuwe Mégane tegen het einde van dit jaar wordt verwacht weten we er nog bar weinig over. Dat hij rust op een gloednieuw platform is zeker, maar over de beschikbare motoren bijvoorbeeld heerst nog veel onduidelijkheid. Bij gebrek aan beter kijken we maar even naar de allerlaatst gepresenteerde Renaults, de Kadjar. Die zal beschikbaar zijn met twee benzinemotoren en evenveel diesels, waarvan de 1.2 TCe een zekerheid is. Geen nieuw motorblok en tevens geen driecilinder. Terwijl Renault een puik machientje daarvan op de plank heeft liggen waarmee (ook) de nieuwe, lichtere Mégane best uit de voeten zou moeten kunnen komen.
Een nieuwe 1.6 benzineturbomotor vinden we wel in de Espace. Mogelijk dat Renault deze inzet voor de toppers binnen het Mégane-programma. Behalve de RS. Die krijgt naar verwachting gewoon weer een tweeliter. Hoe anders wil deze zijn titel 'snelste hot hatch voor het geld' verdedigen?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Mégane
Renault Mégane
Renault Mégane
Renault Mégane
Renault Mégane
Renault Mégane
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers