Spyshots

'Gefacelifte Opel Mokka onderweg naar IAA Frankfurt'

Opel Mokka facelift

Ondanks dat de Mokka als warme broodjes over de toonbank gaat, heeft Opel haar zinnen gezet op een facelift voor het crossover-model. En die is vooral technisch van aard.

Nadat het eventjes tegen heeft gezeten, is de Mokka een gouden zet van Opel geweest. Halverwege 2014 stond de verkoopteller al op 300.000 stuks en dat in nog geen twee jaar tijd. Kwaliteit mag kennelijk z'n prijs hebben, want de goedkoopste compacte crossover is de Mokka niet. Ook niet de zuinigste, maar daarin kan wel eens verandering komen.
De milde facelift voor het model staat namelijk vooral in het teken van een nieuwe motor. Precies, de 1.0 liter ecoFlex Turbo-driecilinder, bekend uit de Corsa. Daarin levert het blokje 90 of 115 pk en waarschijnlijk zal dat ook zo zijn in de vernieuwde Mokka. Als Opel inderdaad voor die lichtste vermogensafgifte kiest, betekent dat meteen de komst van een nieuw instapmodel, met veelal alle positieve gevolgen voor de vanafprijs van dien. Nu is de atmosferische 1.6-benzine de goedkoopste Mokka met een starttarief van € 21.995,-.

Optische wijzigingen

Optische wijzigingen zijn er ook, maar veel soeps lijkt het niet te worden. Deze foto's geven dat al enigszins te kennen, al wordt verwacht dat ook de achter- en binnenzijde nog wel enkele updates zullen ondergaan. Wanneer de vernieuwde Opel Mokka overigens gepresenteerd gaat worden, is niet bekend. Wij mikken op de IAA in Frankfurt, medio september.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Mokka facelift
Opel Mokka facelift
Opel Mokka facelift
Opel Mokka facelift
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers