Spyshots

Eerste glimp van gloednieuwe en grotere MINI Countryman

Nieuwe spyshots MINI Countryman

Ondanks dat MINI de Countryman net een facelift heeft gegeven, blijkt aan deze foto’s te zien dat ze volop werken aan een opvolger. Door de komst van de vijfdeurs MINI hatchback overlappen de twee modellen elkaar en is een kleine groeispurt nodig. Iets wat hem direct beter wapent tegen de eveneens nog te verwachten Audi Q1 en nieuwe BMW X1.

De nieuwe Countryman staat voor 2017 gepland en zal een stuk groter worden dan de huidige generatie. Het veelzijdige UKL1 platform met voorwielaandrijving, welke we kennen van de BMW 2-Series Active Tourer, zal worden gebruikt. Indien de plannen er zijn, tevens geschikt gemaakt worden voor vierwielaandrijving. Net als bij de huidige generatie zullen er verschillende modellen komen zoals een Cooper, Cooper S, Cooper SD en John Cooper Works. Sommige hiervan gaan gebruik maken van de geblazen driecilinder die al te vinden zijn in de nieuwe MINI Mini.

Uitbreiding modellengamma
Naast de ontwikkeling van de nieuwe Countryman is MINI ook bezig met een nieuwe Clubman, Cabrio en Paceman. In totaal zijn er acht nieuwe modellen van MINI te verwachten. Daarnaast zou MINI ook aan het kijken zijn om een sportieve tweezitter te ontwikkelen. Dit na aanleiding van het Supperleggera Concept welke ze eerder in het jaar lieten zien. Het model wordt een concurrent voor de Mazda MX-5 en de Audi TT en vervangt de Roadster en de Coupé welke niet veel zijn verkocht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe spyshots MINI Countryman
Nieuwe spyshots MINI Countryman
Nieuwe spyshots MINI Countryman
Nieuwe spyshots MINI Countryman
Nieuwe spyshots MINI Countryman
Nieuwe spyshots MINI Countryman
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers