Spyshots

Volkswagen Golf R Variant wakkert trend verder aan

Volkswagen Golf R Variant

Na lang op elkaar aangewezen te zijn, krijgen de Ford Focus Wagon ST en Skoda Octavia Combi RS in mum van tijd gezelschap van soortgenoten. Namelijk niet alleen Seat zal in de vorm van de Leon ST Cupra een snelle stationwagen lanceren, ook Volkswagen waagt zich er mogelijk aan.

De spoeling power-stations is altijd dun geweest, maar vroeger was er toch zowaar een exclusief clubje van, met onder andere de BMW M5 Touring en de Volkswagen Passat R36. Die zijn inmiddels al weer enige tijd geleden van het toneel verdwenen en eventjes leek het erop dat ook Ford er de brui aan wilde geven. Gelukkig kwam er toch een nieuwe Focus Wagon ST en ook de Octavia Combi RS kreeg een vervolg. Tezamen met de 63’ers van de Mercedes C- en E-klasse Estate, de RS 4 en RS 6 Avant van Audi alsook de Opel Insignia Tourer OPC en een naderende Seat Leon ST Cupra 280 zal er weer een aardig clubje actief zijn, maar de keuze is nog altijd niet bijzonder reuze. Helemaal als je het een beetje betaalbaar wilt houden. Want het gros van het marktaanbod aan snelle stationwagens kent een prijskaartje dat dichter tegen de € 100.000,- dan de € 50.000,- aanligt.

In dubio
Dat Volkswagen aan het testen is met een Golf Variant in R-trim doet ons dan ook erg goed. Het slechte nieuws is echter dat de Duitse autogigant nog geen definitieve beslissing heeft genomen rond het daadwerkelijk produceren van een dergelijke race-station. Volkswagen zou volgens insiders om onbekende redenen twijfelen. Dat kan natuurlijk, maar waarom anders zoveel tijd en moeite verspillen; de gefotografeerde Golf Variant R ziet er zelfs behoorlijk productierijp uit. We vermoeden dan ook dat het kwartje de goede kant op zal vallen, en wanneer het dat doet, houd dan rekening met 300 pk uit een tweeliter viercilinderturbo, 4Motion-vierwielaandrijving en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in iets meer als 5,0 seconden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
Redactie
Door Redactie

Zoeken