Spyshots

Ben jij het Jaguar C-X17?

Kijken we hier naar een zwaar vermomde Jaguar C-X17?

Jaguar’s eerste SUV komt er aan. En wellicht wel sneller dan verwacht. De C-X17 werd voorheen namelijk nog enkel gepresenteerd als studiemodel, maar waarschijnlijk zien we hem hier als mule onder de carrosserie van de Range Rover Evoque rijden. Het testproces vordert dus gestaag.

We werden even in de luren gelegd door Jaguar Land Rover met deze spyshots. Men dacht namelijk dat dit wel eens een pittige RS-versie van de nieuwe Baby Discovery zou worden. Ons lijkt het echter aannemelijker dat onder de camouflage een C-X17 schuilt. We zagen bovendien bij de nieuwe Jaguar XE al dat de Britten aanvankelijk mules gebruiken bij het testen, dus het is geen gekke gedachte dat ze dat hier ook doen.

Aluminium

Waar deze mule op rust is waarschijnlijk het nieuwe Advanced Aluminium Architecture platform van Jaguar, genaamd iQ(Al). Het is een modulair platform dat de komende jaren de basis moet vormen voor al Jaguar’s nieuwe modellen. Debuterend in de XE moet het de kenmerkende sportieve rijeigenschappen van Jaguar zo goed mogelijk overbrengen zonder aan comfort in te boeten. Mede dankzij deze volledig uit aliminium vervaardige structuur heeft Jaguar goede hoop de concurrentie te verrassen.

Nieuwe motorenfamilie

Jaguar zal in het productiemodel van de C-X17 onder andere gebruikmaken van een gloednieuwe familie van viercilindermotoren. Het merk gaf al eerder aan dat deze line-up in de XE zal variëren van een enorm krachtige versie die snelheden van 300 km/h kan halen tot versies die minder dan 100 gram CO2/km uitstoten. In de XE gaat het om zowel benzine- en dieselmotoren, maar of de C-X17 ook gebruik gaat maken van een viercilinder diesel blijft onduidelijk. Een instapversie met de 2.2 liter diesel met 190 pk die in de Range Rover Evoque ligt zou echter geen vreemde keuze zijn. Naast deze viercilinders zal de Britse SUV uiteraard met een sterkere V6 krachtbron leverbaar zijn. Of er ook een V8 op het programma staat is vooralsnog gissen, maar met het oog op belangrijke afzetmarkten als China en de VS lijkt het ons wel het overwegen waard.

2015

Volgend jaar wordt een spannend jaar voor Jaguar. Zoals gezegd debuteert het nieuwe platform in de XE en het is aannemelijk dat de C-X17 tevens in dat jaar gepresenteerd gaat worden. Het Britse merk lijkt hiermee sterker dan ooit. We zijn benieuwd!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kijken we hier naar een zwaar vermomde Jaguar C-X17?
Kijken we hier naar een zwaar vermomde Jaguar C-X17?
Kijken we hier naar een zwaar vermomde Jaguar C-X17?
Kijken we hier naar een zwaar vermomde Jaguar C-X17?
Redactie
Door Redactie

Zoeken