Spyshots

BMW X4 nadert zichtbaar z’n première

BMW X4 nadert zichtbaar z’n première

Het is al weer eventjes geleden dat we iets van de X4 hebben vernomen. Maar dat wil niet zeggen dat BMW heeft stilgezeten. De ontwikkelingen liggen op keurig schema en de nu ondergaande wintertesten kunnen wel eens de allerlaatste zijn.

We zijn langzamerhand erg benieuwd naar de BMW X4. Enerzijds omdat hij het eigenaardige design draagt van zijn grote broer, de X6, en waarvan het nieuwtje nu toch wel af is. Anderzijds vanwege de nog te lanceren maar nu al ongekend gewilde Porsche Macan, in onze ogen toch wel de grootste rivaal van de X4. Wie van de twee zet de beste rijprestaties neer voor een compacte SUV dan wel crossover? Als we de buitenlandse media moeten geloven is de Macan momenteel topfavoriet. Zij hebben al achter het stuur van Porsche's nieuwste kunnen plaatsnemen en zijn lovend. Maar BMW heeft nu nog de mogelijkheid om daarvan af te kijken om straks genadeloos toe te slaan. Het wordt spannend.

Merkvoorkeur

De BMW X4 wordt sowieso een erg dynamisch rijdende auto. Meer dan de X3, denken we. Al houden we hierin enigszins een slag om de arm omdat BMW nu eenmaal een vriendelijkere koers heeft ingezet enkele jaren geleden. Bovendien kan het natuurlijk zo zijn dat sommigen adequate rijeigenschappen helemaal niet alleszeggend vinden. Gewoon goed is goed genoeg, zeg maar. En dan kan het ineens een keuze worden tussen de X4, de Macan maar ook de naderende nieuwe Mercedes GLA. Een trio crossovers van de allernieuwste generatie, drie die de lat zeer hoog hebben liggen. Merkvoorkeur maakt dan al gauw de definitieve beslissing.

Esthetiek

Of wordt het design de bepalende factor? Hoewel de X4 nog altijd een aparte verschijning zal zijn, is dat niet meer zo sterk als toen BMW de X6 uitbracht. Maar de Macan verdient evenmin de originaliteitsprijs dankzij Cayenne sr. Dikke kans dat de nieuwe GLA op esthetische vlak de hoogste ogen gaat gooien. Maar wordt het ook de lachende derde? Kiezen zal nog nooit zo lastig zijn geweest.

Dure motoren

Een andere mogelijke pre van de Mercedes is dat deze (eindelijk) zal worden geleverd met een prijstechnisch interessante motor, een 1.8 liter turbobenzine. Bij de X4 moeten we dat nog maar zien. Insiders denken dat BMW louter haar sterkste krachtbronnen beschikbaar stelt voor de X4, en die zijn doorgaans bovengemiddeld duur. Meest betaalbare motorisering zal in eerste instantie de xDrive20d zijn, de bekende tweeliter viercilinder-diesel. Bij de benzines trapt BMW af met de xDrive28i en xDrive35i, met respectievelijk 245 en 306 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X4 nadert zichtbaar z’n première
BMW X4 nadert zichtbaar z’n première
BMW X4 nadert zichtbaar z’n première
BMW X4 nadert zichtbaar z’n première
BMW X4 nadert zichtbaar z’n première
BMW X4 nadert zichtbaar z’n première
Redactie
Door Redactie

Zoeken