Spyshots

Gefacelifte Volkswagen Polo rijdt naakt door beeld

Volkswagen Polo

Volkswagen heeft het nodige autonieuws te melden in Genève en de Polo neemt daarin een aanzienlijke rol. Want niet alleen de langverwachte en snelle Polo R staat in Zwitserland te pronken, ook maakt de licht gefacelifte Polo daar zijn opwachting.

Volkswagen mag dan met veel nieuws naar Genève afreizen, dat kan niet echt gezegd worden van de optische vernieuwingen aan de Polo. Die zijn zo minimaal dat de momenteel actieve prototypes zich vrijwel onopgemerkt tussen het overige verkeer kunnen bewegen. Aandachttrekkende camouflage is immers simpelweg verspilde moeite met enkel een licht geretoucheerde voorbumper in de stijl van de Passat, een grille met een lamel extra en (niet heel goed te zien) subtiel aangepaste lichtunits. Aan de achterzijde lijkt enkel de bumper te zijn bijgespijkerd.

Sport-knop

Dankzij een foto van de binnenzijde lijkt het belangrijkste nieuws zich daar af te spelen en let daarbij vooral op de middenconsole. Die is hertekend zodat Volkswagen’s onder andere haar modernste multimediasysteem er in kon passen. Ook het knoppencluster daaronder is aangepakt, evenals het stuurwiel dat een likje pianolak blijkt mee te krijgen. Tot slot springt de Sport-knop vlak onder de ventilatieroosters in het oog. Die kennen we ook nog niet en duidt erop dat de Polo straks verkrijgbaar zijn met variabel instelbare dempers. Voor zover wij weten een primeur in het B-segment.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Redactie
Door Redactie

Zoeken