Spyshots

Mercedes Viano doet denken aan VW Multivan

Mercedes Viano

Het interieur hebben we al te pakken en ook het moment dat Mercedes het exterieur van de nieuwe Viano uit de doeken doet kan elk moment aanbreken. We zijn erg benieuwd, want zoals we de Viano nu hebben betrapt lijkt het net de Multivan van Volkswagen.

Straks, als alle tape is verwijderd, zullen we er vast anders tegenaan kijken, maar voor nu heeft dit prototype van de nieuwe Viano en profil verdacht veel weg van de Volkswagen Multivan. En laat die nu net de grootste aartsrivaal en al decennialang de succesvolste (luxe) personenbus op de markt te zijn. Die kroon wil Mercedes natuurlijk naar Stuttgart halen en een beetje ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’ kan dan geen kwaad, toch? We zullen het zien, begin maart. Want vermoedelijk zal de nieuwe Viano tijdens de Autosalon van Genève 2014 onthuld gaan worden.
 

R-klasse

‘De Mercedes onder de busjes’. Wie kent deze lijfspreuk van de Viano niet? Een pakkende pay-off, maar of die naar volle waarheid is, daar twijfelen we enigszins aan na een intensief avontuur met de bestaande Viano. De nieuwe daarentegen lijkt alles in zich te hebben hem wel waar te kunnen maken. Want wat oogt het reeds geopenbaarde interieur van de nieuwe Viano prachtig, zeg. Misschien wel té met al dat (krasgevoelige) hout, aluminium en de vele verfijnde details. Anderzijds, Mercedes moet wel super-de-luxe gaan als het waarheid is dat de nieuwe Viano eveneens dienst doet als vervanger van de geflopte R-klasse, het model dat door ons ‘een kasteel op wielen’ wordt genoemd. Met de binnen- en bagageruimte heeft het altijd wel snor gezeten, dus daar maken we ons geen zorgen over.
 

“Wat oogt dat reeds geopenbaarde interieur van de nieuwe Viano prachtig zeg!”


Viercilinders

Wat niet past bij de berichten rond die tweede baan is het sterke vermoeden dat de verkrijgbare motoren louter 4-cilinders zullen zijn. Nu is de techniek inmiddels zover dat je je daarvoor niet meer hoeft te schamen, voor de trouwe R-klasse rijder kan dit desalniettemin best een klap in het gezicht zijn. Oftewel, mocht de Viano inderdaad een dubbele rol gaan spelen, dan zijn we er toch nog niet zo zeker van dat de 6-cilinder niet zal terugkeren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes Viano
Mercedes Viano
Mercedes Viano
Mercedes Viano
Redactie
Door Redactie

Zoeken