Spyshots

Nieuwe MINI Cooper in het wild

Nieuwe MINI Cooper in het wild

Over minder dan twee maanden, op 18 november tijdens de Tokyo Motor Show, wordt de nieuwe Mini onthuld. In de aanloop naar dat blije moment rijden de prototypes er een stuk naakter bij.

De nieuwe Mini mag dan weer wat groter zijn dan zijn voorganger, hij blijft zichzelf. Tenzij je de nieuwe, hexagonale grille en het iets spitsere front revoluties wilt noemen is het exterieur erg trouw aan het design waarmee MINI in 2001 de oer-Mini reïncarneerde. Alhoewel, het zal voor het eerst worden dat de Mini als 5-deurs is te verkrijgen. Een verstandige stap van het merk, want nu laat de meer praktisch ingestelde koper de Mini One, Cooper en Cooper S al gauw links linken omdat hij louter met twee portieren is te bestellen. 

Klassieke klokkenwinkel
Extra gebruiksgemak wordt ook geboden door meer binnenruimte als gevolg van een met enkele centimeters gegroeide wielbasis en breedte. Sowieso zijn er aan de binnenzijde de meeste vernieuwingen te ontdekken. Het dashboard gaat lichtjes op de schop door de snelheidsmeter, die nu nog in de grote centrale klok is opgenomen, te verhuizen naar een plek achter het stuurwiel. Saampjes met een (halve) toerenteller vormt die bij de nieuwe MINI een meer klassiek instrumentarium. Gelukkig verdwijnt de ludieke middenconsole niet, maar zal deze straks enkel nog dienst doen als infotainmentsysteem en behuizing voor de belangrijkste functies.
Over het verwachte motorenprogramma eveneens weinig geheimen meer. Dat wordt een palet aan gloednieuwe 3-cilinders. Het topmodel, de John Cooper Works, is vermoedelijk de enige uitvoering die vasthoudt aan een viercilinder.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe MINI Cooper in het wild
Nieuwe MINI Cooper in het wild
Nieuwe MINI Cooper in het wild
Nieuwe MINI Cooper in het wild
Redactie
Door Redactie

Zoeken