Spyshots

´BMW 1-serie blijft zielig´

´BMW 1-serie blijft zielig´

Na twee jaar voert BMW enkele vernieuwingen door aan de 1-serie. Opmerkelijk is dat de meest bekritiseerde onderdelen – de koplampen – buiten schot blijven.

Een milde facelift na slechts enkele jaren is niet ongebruikelijk. Maar achter die voor de 1-serie zou wel eens meer gezocht kunnen worden. Volgens statistici loopt het model niet zo lekker als BMW had gehoopt en voelt het sinds de komst van de van meet af aan goed ontvangen nieuwe Mercedes-Benz A-klasse de druk van buitenaf alleen maar toenemen. Vernieuwing zou voor een verkoopimpuls moeten zorgen.
Overigens hoor je BMW Nederland niet klagen over de animo voor de 1-serie. Hij doet het niet (significant) beter dan de A3 en A-klasse, maar ook niet slechter. De Volvo V40 is wel flink aan het uitlopen en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Zweden sinds kort een 14%-uitvoering daarvan in huis hebben.

Vernieuwingen
Ondanks de schijnbaar wisselende successen per land, is de massa – zelfs menig BMW-fanaat – het over één detail unaniem eens: die onooglijke koplampen. Hoe vol je de 1-serie ook aankleedt, ze blijven je als een stel druilerige waterogen aankijken. Toch doet BMW er voorlopig niets aan. De vernieuwingen lijken überhaupt uiterst summier, met slechts het bijpunten van de bumpers en de grille, enkele kleine updates aan het interieur en mogelijk enige verfijning voor de motoren zodat ze weer wat zuiniger draaien. Gezien de wijzigingen zou je de opgefriste BMW 1-serie dan ook snel verwachten, maar wij rekenen pas op volgend jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
´BMW 1-serie blijft zielig´
´BMW 1-serie blijft zielig´
´BMW 1-serie blijft zielig´
´BMW 1-serie blijft zielig´
Redactie
Door Redactie

Zoeken