Spyshots

Mercedes C-klasse lijkt zichzelf te blijven

Mercedes C-klasse lijkt zichzelf te blijven

Natuurlijk is hij ruimer, luxer en moderner, maar de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse lijkt desondanks vooral zichzelf te blijven. Dat maken we op uit deze verse spyshots van een weer iets naakter prototype.

Ondanks het gigantische succes van sommige modellen maakt Mercedes-Benz een roerige tijd door. Het merk met de ster vindt zelf dat het te veel kampt met een klandizie dat niet meer neerkijkt op een grijze haar meer of minder. En hoewel het bedrijf natuurlijk erg blij is met deze (trouwe) oudere klanten, wil het graag ‘verjongen’. Een ingezette tactiek daarvoor is het lanceren van ‘jeugdigere’ auto’s als de A- en CLA-klasse met inherent daaraan een hippere uitstraling. Dat laatste is onlangs zelfs doorgevoerd bij het meeste klassieke model binnen de Mercedes-stal, de E-klasse, en dat had zowaar meteen effect. Demografische gegevens mogen dan niet bekend zijn, feit is dat de verkopen van de E-klasse na de facelift enorm zijn gestegen.

Oude wijn in nieuwe zakken
Terug naar de nieuwe C-klasse. Mercedes lijkt daarmee dezelfde weg te bewandelen als de gefacelifte E-klasse. Door de bank genomen volgt de nieuwe C het traditionele sedanconcept zoals hij dat altijd heeft gedaan, maar zorgen bepaalde details – en dan met name het stoerdere front – ervoor dat het geheel spannender oogt. Oftewel, oude wijn in nieuwe zakken. Voor wie het gedurfder mag, heeft Mercedes de CLA in het leven geroepen. Juist door de C- en CLA-klasse optisch nadrukkelijk van elkaar te onderscheiden kunnen ze beide een goed gesmeerde boterham voor Mercedes verdienen.

Luxe(r)
Om nog meer afstand tot bijvoorbeeld de overigens kleinere CLA te creëren zal de nieuwe C naar verwachting beduidend luxer zijn aangekleed en uit te rusten zijn. Alle moderne elektronische systemen uit de E-klasse denken we sowieso terug te gaan zien in de optielijst, en misschien ook wel sommige die onlangs debuteerden in de S-klasse. Verder pakt Mercedes uit met het nieuwe infotainmentsysteem MyCOMAND, dat op een zeer groot scherm zal worden weergegeven.

Hybride
Ook onderhuids de laatste stand der techniek, maar bij de motoren (nog) geen 3-cilinders. Tegen de trend in zullen overwegend conventionele 4-cilinders de klok slaan, met daarnaast wellicht een of twee zespitters. Op termijn volgt er dan nog een plug-in hybride én, als compensatie, een dikke achtcilinder voor de C 63 AMG. Dat zal overigens niet langer de befaamde 6.2-V8 zijn, maar de efficiëntere 5.5 liter voorzien van twee turbo’s.

De introductie van de compleet nieuwe C-klasse staat voor later dit jaar gepland, met waarschijnlijk een lancering begin 2014.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes C-klasse lijkt zichzelf te blijven
Mercedes C-klasse lijkt zichzelf te blijven
Mercedes C-klasse lijkt zichzelf te blijven
Mercedes C-klasse lijkt zichzelf te blijven
Redactie
Door Redactie

Zoeken