Spyshots

Mercedes-Benz GLA op z’n best als AMG

Mercedes-Benz GLA op z’n best als AMG

Het moet gezegd: de Mercedes-Benz GLA is een zeer gelikte auto geworden. En de lekkerste moet nog komen. Op de Nürburgring wordt er momenteel serieus getest met die GLA 45 AMG.

Met veel enthousiasme zijn de Mercedes A 45 AMG en CLA 45 AMG ontvangen. Het moet dus wel heel raar lopen als de GLA 45 AMG als bloedbroeder een andere carrièrestart kent wanneer hij in de tweede helft van 2014 op de markt komt. Technisch is dit AMG-trio immers vrijwel identiek aan elkaar.
Ook de GLA 45 AMG zal beschikken over die opzienbarende viercilinder-turbomotor die uit 2.000 cc maar liefst 360 pk en 450 Nm weet te ontfutselen. Zijn eerder geboren familieleden weten hiermee beide in 4,6 seconden vanuit stilstand honderd te rijden en de koek is pas op als de begrenzer ingrijpt. Bij 250 km/h gebeurt dat. Kortom, de GLA 45 AMG belooft een snel rijijzer te worden.

Tweaks
Omdat de GLA van nature niet zo gestroomlijnd is als de A- en CLA-klasse moet de GLA 45 AMG wel een beetje snelheid op die twee inleveren. We verwachten dat de spurt naar 100 km/h strak 5,0 seconden zal duren. Ook het zwaartepunt ligt net even wat minder gunstig als gevolg van de hogere koets, maar AMG zou AMG niet zijn als ze het (nadelige) effect daarvan op het rijgedrag niet zouden wegpoetsen met enkele tweaks aan de ophanging en het chassis. Een AMG Speedshift-automaat neemt het wisselen tussen de zeven versnellingen compleet uit handen. Maar wie daarover toch nog enige controle wenst te hebben kan een beroep doen op de schakkelflippers achter het stuurwiel.

Amerikaans debuut
IAA wordt hét feestje van de gewone GLA en de AMG-versie is daarvoor niet uitgenodigd. Maar wanneer de GLA 45 AMG precies geïntroduceerd wordt is onbekend. Vermoedelijk krijgt die zijn aandacht tijdens de Los Angeles Auto Show (eind november) of in Detroit (januari 2014). Een Amerikaans debuut lijkt in ieder geval vrij zeker.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-Benz GLA op z’n best als AMG
Mercedes-Benz GLA op z’n best als AMG
Mercedes-Benz GLA op z’n best als AMG
Mercedes-Benz GLA op z’n best als AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken