Spyshots

Gloednieuwe Hyundai i20 wordt klaargestoomd

Gloednieuwe Hyundai i20 wordt klaargestoomd

De gefacelifte Hyundai i20 was vooral een overbruggingsmodel. Een overbrugging tussen de huidige i20, en daarmee een Hyundai van de ‘oude stempel’ en deze gloednieuwe B-segmenter. Eigenlijk had Hyundai vorig jaar al een gloednieuwe willen lanceren en dus maken ze zich nu trappelend van ongeduld op voor de introductie van deze gloednieuwe.

Vorig jaar kreeg de Hyundai i20 een grondige facelift. Er werd een dosis ‘fluid sculpture’ design toegevoegd aan het uit 2008 stammende ontwerp en dat deed de i20 goed. Maar het was niet voldoende om het niveau te behalen waar ze inmiddels naar streven, maar ook wat wij inmiddels gewend zijn van Hyundai. En dat weten de Zuid-Koreanen maar al te goed. Desondanks konden ze de facelift niet overslaan, simpelweg omdat de levensloop van de huidige i20 dan wel erg kort zou zijn en er verlies zou worden geleden. En dat laatste is iets dat in de Zuid-Koreaanse onderneming niet in het handboek staat.

Eerste prototypes
Ondertussen werd er al volop gewerkt aan de gloednieuwe i20. De lijnen werden aan het papier toevertrouwd, nieuwe features ontwikkeld en de eerste prototypes gebouwd. Inmiddels is Hyundai in de fase dat die de openbare weg op kunnen. En daarvan hebben wij een paar eerste beelden.

De lat ligt hoog
Veel van het design valt er niet te zeggen. Zoals altijd camoufleert Hyundai haar modellen bijzonder goed. We zien wat lijnen die doen verraden dat er een wat dynamischer i20 op de markt zal komen, maar dat is waar we het mee moeten doen. Reken gerust op moderne motoren, een prima onderstel en features die het in zich hebben om weerstand te bieden aan de moordende concurrentie in het B-segment. Want als wij Fiesta, Ibiza, Rio, Corsa, 208, Clio en Polo roepen, dan weet jij wel hoe hoog de lat ligt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gloednieuwe Hyundai i20 wordt klaargestoomd
Gloednieuwe Hyundai i20 wordt klaargestoomd
Gloednieuwe Hyundai i20 wordt klaargestoomd
Gloednieuwe Hyundai i20 wordt klaargestoomd
Redactie
Door Redactie

Zoeken