Spyshots

5- en 7-zits BMW 1-serie GT zij-aan-zij

5- en 7-zits BMW 1-serie GT zij-aan-zij

Als spionagefotograaf moet je soms urenlang wachten, maar vooral ook een flinke portie geluk hebben. Onze fotograaf had dat geduld, maar ook het geluk. Hij wist vanuit precies hetzelfde standpunt zowel de 5- als de 7-zits 1-serie GT vast te leggen. En dat levert een mooi vergelijk op.

Ons enthousiasme heeft BMW nog niet kunnen opwekken. We vinden de Concept Active Tourer best een geslaagd ontwerp hebben, maar het is naar onze smaak een model dat niet binnen het modellengamma van BMW past. Maar hij komt er echt, dat is inmiddels wel heel duidelijk. En als overtreffende trap komt er ook nog eens een zevenzitter. Zoals je ook op deze foto’s ziet krijg je dan te maken met een heuse MPV. Au!

Vergelijking
Hoe dan ook, wij mogen weliswaar niet warmlopen voor beide BMW’s zoals je die op deze spyshots ziet, het is wel leuk om de verhoudingen tussenbeide te kunnen bepalen. En dat heeft onze spionagefotograaf in Zuid-Europa geweldig weten vast te leggen. Tot aan de B-stijl zijn de beide ruimtewagens uit München identiek aan elkaar, maar vanaf de achterportieren is het verschil duidelijk waarneembaar. De daklijn loopt verder door en de portieren zijn langgerekter. Het is uiteraard allemaal toegepast om de derde zitrij beter toegankelijk te maken en het verblijf er te veraangenamen.

Choqueren
Overigens is BMW voorlopig nog lang niet klaar met het uitbrengen van nieuwe modellen. Tegen de tijd dat we eindelijk zijn bijgekomen van de i3 en deze MPV’s zal er nog meer volgen. BMW werkt eveneens aan een model onder de X1 én onder de 1-serie. Zo pijnlijk als deze MPV´s zal dat niet zijn, maar feit is wel dat het ijzersterke en sportieve imago van BMW de komende jaren sterk zal vervagen. Jammer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
5- en 7-zits BMW 1-serie GT zij-aan-zij
5- en 7-zits BMW 1-serie GT zij-aan-zij
Redactie
Door Redactie

Zoeken